Α2 ΑΝΔΡΩΝ: Στην Basket League ο Απόλλων Πατρών, στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός Β'

Ο Απόλλων Πατρών θριάμβευσε 70-63 του Ολυμπιακού Β’ και πανηγύρισε την απευθείας άνοδο στα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ

O Ολυμπιακός Β’ ταξίδεψε στην Πάτρα με στόχο δύο αποτελέσματα απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, να κερδίσει ή να ηττηθεί με διαφορά έως 3 πόντους. Το τελικό 70-63, όμως, έδωσε την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο στην Basket League στους Πατρινούς, που πανηγυρίζουν την επιστροφή τους στα μεγάλα σαλόνια

Οι Ερυθρόλευκοι του Δημήτρη Τσαλδάρη στο πρώτο ημίχρονο έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα μετά το αρχικό 8-2 των Πατρινών. Η αστοχία και των δύο από την περιφέρεια μαρτυρούσε το βάρος στις πλάτες των παιχτών που φόρτωσε το διακύβευμα του αγώνα.

Χαρακτηριστικά ο Απόλλων Πατρών σούταρε 5/22 τρίποντα, ενώ ο Ολυμπιακός Β’ 6/27, με τους γηπεδούχους να υπερτερούν στον τομέα των ριμπάουντ, κερδίζοντας τη μάχη με 11 επιθετικά έναντι 6 του Ολυμπιακού Β’

Ο Ολυμπιακός διατήρησε διαφορές στις παρυφές των 4 πόντων, μπαίνοντας με οριακό προβάδισμα 35-39 στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Διαμαντάκος αποτέλεσε πολιορκητικό κριό για την ομάδα της Πάτρας κάνοντας αρκετή ζημιά στη ρακέτα. Με τις επαφές του βρέθηκε συχνά στη γραμμή των βολών, δίνοντας ανάσα στην ομάδα του όταν ο Ολυμπιακός Β’ πήγε να οικοδομήσει διαφορά.

Το 41-48 έγινε γρήγορα 49-48 στο 28′ με τρίποντο του Ζούμπου. Οι Πατρινοί εκμεταλλεύτηκαν τόσο τον φορτωμένο με φάουλ Μελισσαράτο αλλά και τις βεβιασμένες επιλογές των αντιπάλων τους, ανατρέποντας την εις βάρος τους, στο ημίχρονο διαφορά, κλείνοντας την 3η περίοδο προηγούμενοι με 51-50.

Άμα τη επιστροφή του βασικού τους σέντερ στο παρκέ στην 4η περίοδο, οι Πειραιώτες ξαναβρήκαν το σημείο αναφοράς στο ποστ. Ο Τσαλδάρης μετέφερε εκεί το βάρος της επίθεσης του Ολυμπιακού, για να φθείρει ταυτόχρονα και τον Διαμαντάκο.

Συνεπικουρούμενων των Αντωνάκη και Ζούμπου ο Απόλλων προηγήθηκε με +7 (64-57) 5 λεπτά πριν το φινάλε και με 67-59 στο τελευταίο τρίλεπτο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αστοχεί και να παράγει…λάθη στην περιφέρεια. Όταν ο κλοιός έσφιξε προσπάθησε να πιέσει στα 4/4 του γηπέδου, έχοντας το πικ εν ρολ του Νικολαΐδη με τον Μελισσαράτο ως οδηγό επιθετικά. Ο πρώτος όμως έχασε ευκαιρία να μειώσει στους 2 πόντους, 40 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Η απέλπιδα προσπάθεια των Πειραιωτών σταμάτησε σε ένα αποτυχημένο λέι απ του, κουρασμένου από την υπερπροσπάθεια, Μελισσαράτου. Ο Τσιακμάς με 1/2 βολές υπέγραψε το τελικό 70-63 και έστειλε τον Απόλλωνα στην Α1 της επόμενης περιόδου, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο Τόφαλος.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News