ΝΤΙΕΓΟ ΣΙΜΕΟΝΕ: Μετράει 7 επίσημα ματς χωρίς νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Αργεντινός τεχνικός «τρέχει» το χειρότερο σερί του στα ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας από τη στιγμή που ανέλαβε τις τύχες της Ατλέτικο.

Αυτή είναι μία πρωτόγνωρή κατάσταση για τον «Τσόλο» ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι από τη στιγμή που είχε καθίσει στον πάγκο των «ροχιμπλάνκος» είχε αλλάξει τη δυναμική των αγώνων με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά γυρνώντας το χρόνο «λίγο» πίσω. Στις 30 Οκτωβρίου του 1999 όταν Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ και η παρέα του έπαιρναν τη νίκη με σκορ 3-1 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» δεν υπήρχε οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης που θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε, αφού η επόμενη νίκη θα ερχόταν το 2013 στον τελικό του Copa del Rey και πάλι μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Λίγους μήνες νωρίτερα είχε αναλάβει ο Ντιέγο Πάμπλο Σιμεόνε, με σκοπό να μαζέψει κάπως την κατάσταση από το καταστροφικό πέρασμα του Γρεγόριο Μανθάνο από το «Βιθέντε Καλντερόν». Γνωρίζουμε ότι είναι χιλιοειπωμένο, αλλά ο «Τσόλο» έδωσε χαρακτήρα στην ομάδα. Τα ντέρμπι της πόλης είναι ζήτημα τιμής και υπρηφάνειας. Ήταν τόσο μεγάλη η δίψα της Ατλέτικο Μαδρίτης που ουσιαστικά ο ίδιοι οι άνθρωποί της είχαν ζητήσει να γίνει ο τελικός στο σπίτι των «μερένγκες». Το γκολ του Μιράντα και οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του ματς είχαν σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας εποχής στην οποία η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε πάρει τον αέρα της Ρεάλ στα ματς κυρίως του ισπανικού πρωταθλήματος. Στα 6 παιχνίδια της ισπανικής λίγκας μετά από εκείνον τον ιστορικό τελικό η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε 4 νίκες, ενώ 2 ματς είχαν λήξει ισόπαλα.

Στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης εκείνη που χαμογελούσε στο τέλος (όπως για παράδειγμα στον τελικό του Champions League το 2014 στη Λισσαβώνα). Ωστόσο από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι και το Φεβρουάριο του 2016 η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είχε χάσει κανένα ντέρμπι πρωταθλήματος. Το σερί αυτό έκλεισε με το 1-0 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με το γκολ του Αντουάν Γκριζμάν (ήταν η πρώτη θητεία του στην ομάδα). Έκτοτε η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε δεν έχει ξανανικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα, αφού στα 10 επόμενα ματς στο πλαίσιο της Primera Division o απολογισμός για τους ερυθρόλευκους της ισπανικής πρωτεύουσας είναι 4 ήττες και 6 ισοπαλίες.

Μέσα σ’ αυτό το διάστημα οι δύο τελευταίες νίκες της Ατλέτικο Μαδρίτης ήρθαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η πρώτη (2-1) στις 10 Μαΐου του 2017 στον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα στο «Βιθέντε Καλντερόν». Ήταν η ρεβάνς του εις βάρος της 3-0 για τα ημιτελικά του Champions League. Η δεύτερη (4-2 στην παράταση) ήταν για το ευρωπαϊκό σούπερ καπ στις 15 Αυγούστου του 2018 και το 0-0 της 29ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους ήταν τα πρώτο από τα τελευταία 7 επίσημα ματς (3 ήττες και 4 ισοπαλίες), στα οποία η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν έχει νικήσει τη συμπολίτισσά της.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News