ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 1-0: Νίκησε όταν άφησε τον... Τζέραρντ στ' αποδυτήρια! (Highlights)

Στην ιστορική επιστροφή του Στίβεν Τζέραρντ στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει μία μεγάλη νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα.

Πριν λίγες ημέρες η Άστον Βίλα ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Άστον Βίλα, τον Θρύλο της Λίβερπουλ, και άπαντες στην ομάδα του λιμανιού είχαν κυκλώσει την ημερομηνία 11/12, αφού ήταν τότε που θα έβλεπαν και πάλι τον Τζέραρντ μέσα στο «Άνφιλντ», αυτήν τη φορά όμως ως αντίπαλο.

Η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Άστον Βίλα και συνεχίζει να είναι σε απόσταση αναπνοής από τη Μάντσεστερ Σίτι στη βαθμολογία της Premier League.

Ο κόσμος της Λίβερπουλ υποδέχτηκε τον Τζέραρντ όπως έπρεπε, με συνθήματα, χειροκροτήματα και τραγούδια για τον πρώην μεγάλο της αρχηγό. 

Μία ατμόσφαιρα όμως η οποία ξεκάθαρα επηρέασε τους γηπεδούχους. Φάνηκε αυτό ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Βέβαια η Λίβερπουλ κατάφερε να δημιουργήσει κάποιες καλές στιγμές, αλλά ο Μαρτίνεζ ήταν εκεί όποτε έπρεπε, κρατώντας το 0-0 στο ματς.

Στο δεύτερο μέρος όμως η Λίβερπουλ φαίνεται πως αποφάσισε να αφήσει στ’ αποδυτήρια το θέμα Τζέραρντ και να «καθαρίσει» το μυαλό της. Βγήκε αποφασισμένη για να πάρει το ματς και το έκανε. Σαφώς πιο επιθετική, ενώ και ο Γιούργκεν Κλοπ στο 58′ έβαλε στο ματς τον Ζότα ο οποίος έδωσε άλλη ώθηση στην ομάδα του.

Έγινε η Λίβερπουλ πιο πιεστική και λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 67′, έγινε το 1-0. Ο κορυφαίος της Άστον Βίλα μέχρι εκείνο το σημείο, Μινγκς, εκανε το πέναλτι στον Σαλάχ και ο διαιτητής αφού εξέτασε και το VAR, έδειξε την άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαλάχ και με ωραία εκτέλεση χαμηλά στη γωνία του Μαρτίνεζ, ο οποίος έπεσε σωστά, διαμόρφωσε το τελικό 1-0!

Στη συνέχεια η Άστον Βίλα αναγκάστηκε να ανοιχτεί για να κυνηγήσει την ισοφάριση, αλλά η Λίβερπουλ ήταν αυτή η οποία βρήκε τους κενούς διαδρόμους στο γήπεδο και απείλησε για ένα δεύτερο γκολ. Το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι κατέκτησαν τους τρεις βαθμούς σε ένα δύσκολο ματς!

Λίβερπουλ (Γ. Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Ματίπ, Βαν Ντάικ, Αλεξάντερ Άρνολντς, Τιάγκο (83′ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Μανέ (88′ Μιναμίνο), Σαλάχ, Τσάμπερλεϊν (58′ Ζότα).

Άστον Βίλα (Στ. Τζέραρντ): Μαρτίνεζ, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, Λουίζ, ΜακΓκιν, Νακάμπα (57′ Σάνσον), Ράμσεϊ (74′ Ίνγκς), Γιανγκ (69′ Μπουεντία), Γουότκινς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News