ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ - ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ 117-103: «Σεληνιασμένος» Τέιτουμ, «εκτέλεσε» τους Μπακς (highlights)

Οι Σέλτικς έριξαν ξανά στο… καναβάτσο τους Μπακς, με τον Τζέισον Τέιτουμ να πραγματοποιεί αριστουργηματική εμφάνιση. «Ζόρια» για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος περιορίστηκε σε σημαντικό βαθμό από την άμυνα των «Κελτών».

Οι Μπόστον Σέλτικς ήταν ανώτεροι και στο δεύτερο φετινό τους αντάμωμα με τους Μιλγουόκι Μπακς, επικρατώντας με 117-103 επί των πρωταθλητών του NBA.

Στο ματς το οποίο σημαδεύτηκε από την αποχώρηση με τραυματισμό του Κρις Μίντλετον στην τελική ευθεία της τρίτης περιόδου (υπερέκταση στο αριστερό γόνατο), οι «Κέλτες» κατάφεραν να επιβληθούν με άνεση των «ελαφιών», έχοντας σε… ονειρική βραδιά τον Τζέισον Τέιτουμ. Ο σταρ των Σέλτικς «ζωγράφισε» στο παρκέ του TD Garden, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 42 πόντους (με 7/13 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Απεναντίας, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δυσκολεύτηκε χαρακτηριστικά στη διάσπαση της πιεστικής άμυνας των γηπεδούχων (καταλυτικός ο ρόλος του Αλ Χόφορντ στο μαρκάρισμά του), τελειώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους (6/8 βολές, 7/11 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη και 2 φάουλ σε 33:35 συμμετοχής.

Από εκεί και πέρα, για τους Μπακς, που υποχώρησαν στο 18-11 ρεκόρ, ο Τζρου Χόλιντεϊ ήταν θετικός με 20 πόντους και 8 ασίστ, ενώ οι Πατ Κόνατον και Μπόμπι Πόρτις πλησίασαν το double-double με 15 πόντους και 9 ριμπάουντ και 13 πόντους και 8 ριμπάουντ αντίστοιχα.

Εκτός του ασύγκριτου Τέιτουμ, οι Σέλτικς του 14-14 ρεκόρ είχαν τον Τζέιλεν Μπράουν στους 19 πόντους και στις 5 ασίστ και τον Γκραντ Γουίλιαμς στους 17 πόντους και στα 7 ριμπάουντ.

 

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ματς ήταν απολύτως ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά, με τους Σέλτικς να αποκτούν ένα ισχνό προβάδισμα δύο πόντων στα μισά του πρώτου δωδεκάλεπτου (12-10). Μετά το πρώτο τάιμ-άουτ της βραδιάς, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διερύνουν ελαφρά την τιμή της διαφοράς (17-12), αλλά τα «ελάφια» αντέδρασαν ακαριαία και προσπέρασαν με 17-19, «τρέχοντας» σερί 0-7. Άμα τη επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ έπειτα από το τάιμ-άουτ του Ουντόκα, ο Κάζινς, με χέρι… αλφάδι από τα 7.25, ανέβασε την τιμή της διαφοράς στο +6 (19-25) υπέρ των Μπακς και ο Κόνατον διεύρυνε στο +9 το προβάδισμα των φιλοξενούμενων, με το οποίο και έκλεισε η πρώτη περίοδος (21-30).

Οι Μπακς είχαν βρει τρομερό ρυθμό στην επίθεση, μολονότι ο Γιάννης χρειάστηκε κάτι περισσότερο από 14 λεπτά στο ματς για να ανοίξει τον προσωπικό του λογαριασμό στο σκοράρισμα! Τα «ελάφια» παγίωσαν για λίγα λεπτά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (28-39), έχοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση έξω από την άρκτο των τριών πόντων. Προϊόντος του χρόνου, όμως, «σίγησαν» στην επίθεση, με τους Σέλτικς να κλείνουν υποδειγματικά όλους τους χώρους στον Γιάννη και τον Χόφορντ να γίνεται… στενός κορσές στο προσωπικό μαρκάρισμα του «Greek Freak». Οι «Κέλτες» έχτισαν μομέντουμ μέσω της άμυνάς τους και πήραν τα ηνία στο σκορ (51-50), με τους Τέιτουμ και Μπράουν να… σέρνουν τον χορό στην επίθεση.

Οι κακές επιθέσεις των πρωταθλητών συνεχίστηκαν και στο τρίτο δωδεκάλεπτο, όπως επίσης και η προβληματική άμυνά τους πάνω στον καλύτερο σκόρερ των αντιπάλων, Τέιτουμ. Ως εκ τούτου, οι Σέλτικς βρήκαν την ευκαιρία να ξεφύγουν στο σκορ (57-50) και, στη συνέχεια, παρά το γρήγορο ξέσπασμα (0-6, 57-56) των Μπακς, μπήκαν για τα… καλά στην πρωτοπορία (64-56). Ο Άλεν έδωσε κάποιες λύσεις της… στιγμής στο επιθετικό αδιέξοδο των φιλοξενούμενων, διαμορφώνοντας το 68-65, αλλά η κακή περιφερειακή άμυνα των πρωταθλητών τιμωρήθηκε και με το παραπάνω, με φυσικό επακόλουθο τη διεύρυνση της διαφοράς από τους γηπεδούχους (79-68). Στην τελική ευθεία της τρίτης περιόδου, ο Χόλιντεϊ κρατούσε μόνος του τους Μπακς στην επίθεση, σκοράροντας τους επτά τελευταίους πόντους των φιλοξενούμενων (85-74).

Οι Σέλτικς κυκλοφορούσαν την μπάλα με χαρακτηριστική άνεση, έβρισκαν συνεχώς την έξτρα πάσα και «πυροβολούσαν» από την περίμετρο (90-76). Ένα γρήγορο 0-5 των «ελαφιών» (90-81) δεν προβλημάτισε τους γηπεδούχους, που διεύρυναν εκ νέου τη διαφορά με τον εκπληκτικό Τέιτουμ να σκοράρει… παντοιοτρόπως (93-81). Ο 23χρονος φόργουορντ των Σέλτικς ήταν μακράν του δεύτερου ο πιο «καυτός» παίκτης του γηπέδου και ήταν αυτός που έβαλε την… ταφόπλακα στις ελάχιστες ελπίδες των Μπακς για την ανατροπή. Η διαφορά ανέβηκε και στο +18 (114-96) και τα τελευταία λεπτά μετατράπηκαν σε… παράσταση των Σέλτικς, οι οποίοι έδωσαν θριαμβευτικό τόνο στην επικράτησή τους (117-103 τελικό σκορ).

Τα δωδεκάλεπτα: 21-30, 51-50, 85-74, 117-103

Δείτε ΕΔΩ το boxscore του αγώνα.

 

Τα highlights του αγώνα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News