ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΟΜΟΓΛΟΥ: Και τώρα οι «κόκκινοι διάβολοι» απέναντι στους… δαίμονές τους!

Ο Ολυμπιακός απέδειξε απέναντι και στη Βιλερμπάν ότι μοναδικός αντίπαλος που μπορεί να τον σταματήσει είναι ο… εαυτός του! Κι αυτόν θα βρει απέναντί του στο ΟΑΚΑ!

Η συνήθεια που γίνεται λατρεία! Έτσι απλά! Ένα 9-0 στο ΣΕΦ που μοιάζει εξωπραγματικό για τον Ολυμπιακό της τελευταίας διετίας, αλλά καθρεφτίζει στον απόλυτο βαθμό κάθε γρανάζι της πολεμικής μηχανής που έχει δημιουργήσει φέτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας!

Γιατί αυτό ακριβώς είναι οι «κόκκινοι διάβολοι» του Πειραιά που στρογγυλοκάθονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας μία μόλις αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου. Μια καλοκουρδισμένη μηχανή που έχει μάθει να λειτουργεί με αρχές, δομές και κανόνες που δεν επηρεάζονται ούτε από στατιστικές παραμέτρους των αγώνων της, όπως είναι η ευστοχία στα τρίποντα.

Το μυαλό όλων έτρεχε στο βράδυ της 23ης Δεκεμβρίου… 

Ειλικρινά, αδυνατώ να βρω κάτι καινούργιο να γράψω για τη νέα ραψωδία των «ερυθρόλευκων» απέναντι στη Βιλερμπάν που δεν έχει γραφτεί σε κάποια από τις προηγούμενες νίκες των Πειραιωτών στο σπίτι τους. Άλλωστε, κακά τα ψέματα, το μυαλό όλων των φίλων του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο Ειρήνης και Φιλίας, ταξίδευε από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στη νύχτα της 23ης Δεκεμβρίου, στο ΟΑΚΑ. Εκεί που ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του θα κληθούν να σβήσουν τη μοναδική, ίσως, «μαύρη κηλίδα» μιας αψεγάδιαστης διαδρομής στο πρώτο τρίμηνο της σεζόν.

Κι αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς μεγαλύτερος αντίπαλος για τους «κόκκινους διαβόλους» του Πειραιά, δεν θα είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά οι «δαίμονές» τους. Αυτά τα… διαβολεμένα πλασματάκια που τους θόλωσαν το μυαλό την πρώτη φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι φέτος με τον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

Να ξεχάσει το χθες και να επικεντρωθεί στο σήμερα και στο μπάσκετ του! 

Με καθαρά μπασκετικά κριτήρια, η σύγκριση των δύο ομάδων μοιάζει άτοπη. Ακόμη και τον πλέον φανατικό οπαδό του Παναθηναϊκού να ρωτήσεις θα σου πει ότι ο φετινός Ολυμπιακός είναι τρεις φορές καλύτερη ομάδα από τη δική του. Με έναν αστερίσκο όμως…

Για να φτάσει ο Ολυμπιακός σε μια νίκη στο ΟΑΚΑ που θα εκτοξεύσει τις πιθανότητές του να τερματίσει με πλεονέκτημα έδρας την κανονική περίοδο, θα πρέπει να εμφανιστεί στο Μαρούσι με καθαρό μυαλό. Να ξεχάσει το χθες και να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο σήμερα.

Απέναντί του θα βρει έναν αντίπαλο που πλέον ζει και αναπνέει μόνο γι’ αυτά τα παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Ο τραγικός φετινός Παναθηναϊκός παλεύει να δώσει νόημα στη μίζερη (και εντελώς παράταιρη προς το DNA του) μπασκετική του πραγματικότητα αποκλειστικά μέσα από τις αναμετρήσεις με τους «ερυθρόλευκους». Δεδομένα, λοιπόν, οι «πράσινοι» θα δαγκώνουν στο ΟΑΚΑ. Θα είναι λυσσασμένοι για μια δεύτερη νίκη που θα τους δώσει πνοή και για τους επόμενους μήνες της χρονιάς, μέχρι να βρουν ξανά μπροστά τους τον Ολυμπιακό.

Τι πρέπει να κάνουν ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του; Απλά να… ξεθολώσουν το μυαλό τους. Να ξορκίσουν τους «δαίμονές» τους και να επικεντρωθούν αποκλειστικά στο δικό τους μπάσκετ. Αυτό που σκορπά τον τρόμο στη φετινή Ευρωλίγκα και αναγκάζει φίλους και αντιπάλους απλά να υποκλίνονται. Και πάνω απ’ όλα να κοιτάξουν την ουσία: Σε περίπτωση νίκης στο ΟΑΚΑ θα κλείσουν τον πρώτο γύρο με ένα ασύλληπτο 12-5, θα έχουν βρεθεί με το ενάμιση πόδι ξανά στα στα πλέι οφ και θα περιμένουν παραμονές Πρωτοχρονιάς την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ για το πρώτο βήμα προς την υπέρβαση της τετράδας.

Για να φτάσουμε, όμως, εκεί θα πρέπει οι «κόκκινοι διάβολοι» να νικήσουν τους… ερυθρόλευκους δαίμονες! Αυτό κι αν είναι ντέρμπι που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον!  

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News