ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Οι νικητές των Περιφερειακών πρωταθλημάτων στο Πανελλήνιο ανδρών-γυναικών

Για πρώτη φορά έγινε με τη νέα φόρμα η προκριματική φάση του κορυφαίου θεσμού και ανέδειξε τοπικούς πρωταθλητές στην Αττική, την Πελοπόννησο, τη Βόρεια Ελλάδα και τη Λοιπή Χώρα.

Σε Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση αναδείχτηκαν σε έξι περιοχές της χώρας οι νικητές της α’ φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών-γυναικών στην περίοδο 2021-2022. Οι αγώνες βεβαίως, είχαν και χαρακτήρα προκριματικών για την τελική φάση του κορυφαίου θεσμού, όμως το πλέον αξιοσημείωτο είναι ότι έγιναν πρώτη φορά με τη νέα φόρμα, που εφάρμοσε η ΕΦΟΕπΑ. Επρόκειτο για τα λεγόμενα Περιφερειακά πρωταθλήματα, τα οποία πήγαν μέχρι το τέλος για να βγάλουν τους πρωταθλητές του απλού σε έξι πόλεις.

Στον Πειραιά αναδείχτηκαν πρωταθλητές Αττικής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου του ΑΟ Ταταύλα στους άνδρες και η Ιωάννα Γερασιμάτου της ΑΕΚ στις γυναίκες. Στην Καβάλα πρώτευσαν για τη Βόρεια Ελλάδα ο Ζήσης Δουκέρης από τη Φιλία Ορεστιάδας στους άνδρες και η Κατερίνα Αλεξούδη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στις γυναίκες. Στις υπόλοιπες τέσσερις περιοχές αγωνίστηκαν μόνο άνδρες. Στην Πάτρα για τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο κατέκτησε τον τοπικό τίτλο ο Γιάννη Κούτρα από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, ενώ για τη Λοιπή Χώρα  έφτασαν στο χρυσό μετάλλιο ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος του ΟΑ Χανίων στην Κρήτη, ο Πέτρος Λιώτσης του Νηρέα Καρδαμύλων στη Χίο και ο Αντώνης Σταμούλης του τοπικού Ποσειδώνα στην Τήνο.

Ήδη έχουν αναρτηθεί αποτελέσματα στο σάιτ των διοργανώσεων της ΕΦΟΕπΑ http://app.ttscore.io/customer/24 από την Αττική και τη Β. Ελλάδα, αυτές τις ημέρες θα γίνει ενημέρωση και για τα πεπραγμένα στις άλλες περιοχές, ενώ στο κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube αναρτώνται βίντεο των ατομικών αγώνων, που έγιναν στο ΣΕΦ (https://www.youtube.com/channel/UC9E0GXm7MchQVDbSK_p2VHw?app=desktop).  

    

Τα Περιφερειακά πρωταθλήματα αποτέλεσαν το νέο κίνητρο για τους αθλητές και τις αθλήτριες. Σε κάθε πόλη δόθηκε καλός αριθμός προκρινόμενων για τα τελικά του Φεβρουαρίου και κυρίως αναδεικνύονταν οι τοπικοί νικητές και υπήρχαν έπαθλα για τους τρεις πρώτους. Η πρώτη φάση είχε ομίλους, η δεύτερη νοκ άουτ και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία για αρκετά παιχνίδια. Περίπου 150 άνδρες και γυναίκες πήραν μέρος συνολικά και δόθηκαν 43 και 22 προκρίσεις αντίστοιχα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News