ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Ποια ήταν η κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού το 2021;

Το sportday.gr σας καλεί να επιλέξετε την κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού μέσα στη χρονιά που φεύγει.

Κάθε χρονιά του μεγαλύτερου και πολυαθλητικού συλλόγου της χώρας είναι ξεχωριστή και γεμάτη στιγμές που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στις μνήμες των οπαδών του. Το 2021 δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο Ολυμπιακός βίωσε πολλά και σημαντικά «πράγματα» τη χρονιά που μας λέει σύντομα αντίο κι ας ήταν μια χρονιά δύσκολη λόγω πανδημίας. Αλήθεια, ποιά στιγμή ήταν εκείνη που σας συγκίνησε περισσότερο και δεν θα την ξεχάσετε ποτέ; Επιλέξαμε 10 απ’ αυτές και σας ζητάμε να επιλέξετε την πιο αγαπημένη σας. Η ψηφπφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 7/2/2021. 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ 

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΔΡΑΣΗ: Στις 26 Ιουνίου 2021 ρίχνει τίτλους τέλους στη σπουδαία καριέρα του ο τεράστιος Βασίλης Σπανούλης που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του μπασκετικού Ολυμπιακού με την απόφασή του να αφήσει τον Παναθηναϊκό και να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ BASKET LEAGUE: Το φινάλε του «μέχρι τέλους» έλαβε χώρα στις 29/7/2021 όταν ο ΕΣΑΚΕ ενέκρινε επισήμως τη συμμετοχή / επιστροφή του Ολυμπιακού στην Α1 μετά από δύο χρόνια οικειοθελούς αποχώρησης.

Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ 46ΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Στις 11 Απριλίου ο Ολυμπιακός εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος της ιστορίας του με τη φιέστα να πραγματοποιείται στις 12 Μαϊου εν μέσω της δίνης του κορωνοϊού. Δεύτερος διαδοχικός τίτλος για την ομάδα του Μαρτίνς παίζοντας ουσιαστικά… άνευ αντιπάλου! 

Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Την 1η Μαΐου 2021 τα κορίτσια πόλο του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία με χρυσά γράμματα καθώς αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Ευρώπης αφού κέρδισαν 7-6 την Ντουναϊσβάρος στο μεγάλο τελικό του Final 4 της Εuroleague στη Βουδαπέστη.

Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΜΕ ΤΟ BUZZER ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ: Ήταν ήττα (2-1) αλλά από τις πιο γλυκές που μπορεί να θυμηθεί ένας οπαδός του Ολυμπιακού εκείνη από την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία στις 25/2/2021 στη ρεβάνς της φάσης των 32 του Europa League όπου χάρη σε γκολ του Χασάν στο φινάλε προκρίθηκε στους 16 η ομάδα του Πειραιά.

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ (0-3) ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΦΕΝΕΡ: Στις 30/9/2021 ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εκτός έδρας ευρωπαϊκές του εμφανίσεις και θριαμβεύει με 3-0 επί της Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

ΤΟ 1-4 ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ: Μπορεί ο αιώνιος αντίπαλος του Ολυμπιακού να μη βρίσκεται στα καλύτερά του ωστόσο μια νίκη με 4-1 και μάλιστα στην κλασική έδρα των πρασίνων, τη Λεωφόρο (16/5/2021), μένει στην ιστορία και αποτελεί ξεχωριστή για κάθε οπαδό των Πειραιωτών.

ΤΟ 1-5 ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΕΚ: Αξέχαστος δίχως αμφιβολία έμεινε και ο θρίαμβος επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με το επιβλητικό 5-1 την 4η Απρίλη 2021 για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

TO ΘΡΥΛΙΚΟ 9-0 ΣΤΟ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: Στο δεύτερο μισό του 2021, η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού σκόρπισε τον τρόμο ξανά στην Ευρωλίγκα μετατρέποντας το ΣΕΦ σε απόρθητο κάστρο. Μπασκόνια, Ρεάλ, Φενερμπαχτσέ, Μονακό, Ζαλγκίρις, Μακάμπι, Άλμπα, Μπάγερν, Βιλερμπάν έφυγαν ηττημένες από το Φάληρο σε ένα από τα πιο ιστορικά σερί των «ερυθρόλευκων» στη διοργάνωση.  

ΤΟ (ΝΕΟ) ΔΙΠΛΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Μπορεί να μη χάρισε πρόκριση ωστόσο στις 18/3/2021 ο Ολυμπιακός κέρδισε 1-0 την Άρσεναλ στο Λονδίνο (για 2η σερί σεζόν) με γκολ του Ελ Αραμπί για τους 16 του Europa και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News