ΑΡΗΣ 2022: Η χρονιά της επιβεβαίωσης και των αποδείξεων

Η ομάδα του Άρη υποδέχεται με υψηλές προσδοκίες το νέο έτος, στοχεύοντας επιτέλους με αξιώσεις σε έναν τίτλο. Στο Κύπελλο

Ο Άρης έχει ανάγκη από διακρίσεις και επιτυχίες. Έχει ανάγκη αληθινή να πανηγυρίσει έναν τίτλο, να ξεσπάσει, να ξεδώσει, να χαρεί. Δεν ξέρω άλλη ομάδα που θα κατάφερνε όχι μόνο να κρατάει συσπειρωμένους της γύρω της τόσο φιλάθλους, αλλά να γεννάει διαρκώς κι άλλους και να μεγαλώνει την οικογένεια. Μόνο που κάποια στιγμή τους χρωστάει και μία επιβεβαίωση. Αυτήν που ψάχνει μέσα στο 2022.

Όσοι ζουν την ατμόσφαιρα στο Κλεάνθης Βικελίδης, νιώθουν αυτήν την κατάσταση. Στο γήπεδο έχει επιστρέψει με μεγάλη προσπάθεια μια θετική αύρα. Δεν χτίστηκε εύκολα αυτό. Κάθε άλλο. Ανεβαίνεις στα δημοσιογραφικά στη Θύρα 9 και όσο ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια θυμάσαι πόσες δυσκολίες σκαρφάλωσε αυτή η ομάδα. Όταν όμως προβάλλει το γήπεδο και αποκτάς την πρώτη εικόνα τότε όλα αλλάζουν. Στο τέλος όμως μένει το συναίσθημα που κουβαλάει κάθε αποτέλεσμα. Μπορεί ο Άρης να το μετατρέψει μόνιμα σε γιορτή;

Το 2022 ήρθε για να γίνει η χρονιά των αποδείξεων. Οι προσδοκίες είναι υψηλές. Πάντα ήταν υψηλές και συχνά πλησίαζε στον στόχο ο Άρης, αλλά την τελευταία στιγμή κάτι γινόταν και στράβωνε. Μία περίεργη αιτία που κανείς ακόμα δεν έχει καταφέρει ούτε να την εξηγήσει, ούτε να την ξορκίσει. Αυτό έχει ανάγκη να κάνει ο Άρης μέσα στο 2022.

Στο πρωτάθλημα ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να μπει στα πλέι οφ για να πετύχει το σκοπό του, αλλά για να γίνει αυτή η αποστολή πιο εύκολη, πρέπει να επιστραφούν οι έξι κερδισμένοι βαθμοί από τους αγωνιστικούς χώρους. Μόνο έτσι θα υπάρχει ισονομία, αλλά θα επιβραβευτεί και η δουλειά του Άκη Μάντζιου και των ποδοσφαιριστών του.

Τη Λαμία να αποκλείσει…

Όμως μέσα στο 2022 υπάρχει και το Κύπελλο. Και η πρόσφατη κλήρωση έστρωσε μία λεωφόρο δόξας στον δρόμο του Άρη. Η κλήρωση του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει ότι μπορεί να φτάσει ξανά σε έναν τελικό, όπου θα μπορεί να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το τρόπαιο. Κι αυτή την κλήρωση, ο Άρης δεν έχει περιθώρια να την αφήσει να πάει χαμένη. Μπορεί ο στόχος να είναι κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι, δεν μπορεί όμως να παραβλέψει την προοπτική του Κυπέλλου. Δεν υπάρχει ομάδα που να θέλει τόσο πολύ έναν τίτλο.

Ο λόγος λοιπόν στον Θόδωρο Καρυπίδη. Ο Μάντζιος και οι ποδοσφαιριστές του έχουν μετρηθεί κι έχουν δείξει πέρυσι και φέτος ότι μπορούν να πετύχουν πράγματα. Η διοίκηση οφείλει να τους οχυρώσει, να τους δώσει νέα όπλα, να τους στηρίξει. Και μετά να περιμένει τις αποδείξεις. Αυτό λοιπόν είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει.

Οργάνωση και Ευρώπη

Σε βάθος χρόνου, ο Άρης καλείται να οργανώσει καλύτερα το ρόστερ του. Πρέπει να κινηθεί έξυπνα, ίσως να επανεξετάσει το θέμα του τεχνικού διευθυντή. Να διαχειριστεί τα συμβόλαια που λήγουν κρατώντας αυτούς που χρειάζεται, αλλά και να κάνει προσεγμένες κινήσεις βαδίζοντας και σε ένα πλάνο ελληνοποίησης, καθώς το στοιχείο αυτό απουσιάζει πλήρως από το φετινό ρόστερ.

Σε δεύτερο πλάνο, πρέπει να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συμμετοχή, με στόχο όμως να επαναλάβει τις πορείες με Σαραγόσα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Άρης χρειάζεται την ευρωπαϊκή του πανοπλία και την επόμενη φορά που θα βρεθεί σε ευρωπαϊκά γήπεδα, ένας πρόωρος αποκλεισμός θα σημαίνει απόλυτη αποτυχία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News