ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ: Μόνη λύση το 15νθήμερο λουκέτο στην Ευρωλίγκα

Ο Μαρίνος Πρίντεζης ξεκαθαρίζει πως τα πρωτόκολλα πρέπει να πάνε… περίπατο όταν πρόκειται για θέμα υγείας και τονίζει πως ο μόνος δρόμος είναι το μίνι “λουκέτο” της διοργάνωσης.

Η μετάλλαξη «Ομικρον» έχει τρομερή μεταδοτικότητα και πιο ήπια συμπτώματα. Ακόμα και να προσέχεις, δεν ξέρεις από που θα σου έρθει. Όχι δεν είμαι τρομολάγνος, απλά προσπαθώ να προσεγγίσω την πραγματικότητα και με βάση εμπειρίες φίλων μου. Όμως ας κλείσω αυτή την παρένθεση και ας πάω στο θέμα που με «καίει». Η Ευρωλίγκα! Λοιπόν ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, ορθώς έκλεισαν τα… μαγαζιά τους για δύο εβδομάδες. Ορθότατα θα έλεγα. Διότι το κύμα φαίνεται πως έχει εξαπλωθεί για τα καλά! Πρέπει να περάσει πιο ανώδυνα και έτσι οι δύο διοργανώσεις άφησαν στην άκρη τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα υπάρχουν και έβαλαν πάνω – άμεσα – το θέμα της υγείας. Με την Ευρωλίγκα, όμως τι γίνεται;

Το by the book της Ευρωλίγκας, μόνο κακό κάνει

Ειλικρινά νιώθω μια απογοήτευση, έναν θυμό για τα όσα τραγελαφικά παρακολουθώ και παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στην – υποτίθεται – υψηλότερη διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Κάθε μέρα αναβάλλονται παιχνίδια. Το μήνυμα είχε σταλεί από τη περασμένη αγωνιστική όταν και αναβλήθηκαν 5 από τα 9 παιχνίδια. Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις, Αρμάνι-Αλμπα, Βιλερμπάν-Μπάγερν, Φενέρ-Ρεάλ ήταν οι αγώνες που δεν διεξήχθησαν. Ο Γιώργος Καλαϊτζής είχε πει κάτι σημαντικό στη κάμερα της «Nova» στο σκοτεινό και παγωμένο ΟΑΚΑ, λίγα λεπτά μετά την οριστική αναβολή του αγώνα με την Ζαλγκίρις. «Η αντιμετώπιση της EuroLeague είναι “by the book” και δεν υπολογίζεται ο ανθρώπινος παράγοντας. Σίγουρα στις επόμενες 15-20 μέρες δεν πρέπει να γίνει αγώνας». Και όμως την περασμένη Δευτέρα (3/1) όταν και έγινε η τηλεδιάσκεψη, οι 13 ομάδες-μέτοχοι και η Ευρωλίγκα του Τζόρντι Μπερτομέου όφειλαν να βάλουν κάτω τα δεδομένα και να συμφωνήσουν σε κάτι. Αναβολή δύο εβδομάδων στην διοργάνωση. Διότι, το κύμα «Ομικρον» δεν αστειεύεται. Με στόχο να καταλαγιάσει κάπως η κατάσταση τον Γενάρη και στη συνέχεια να υπάρξει επανεκκίνηση της διοργάνωσης. Καλό το υγειονομικό πρωτόκολλο και η μείωση της καραντίνας για τους εμβολιασμένους από 14 σε 7 ημέρες, αλλά στη παρούσα φάση – να με συγχωρήσετε – πάει περίπατο!

Πώς θα παίξουν χωρίς προπόνηση στη διπλή αγωνιστική;

Μια μίνι διακοπή της διοργάνωσης, θα ήταν η καλύτερη λύση. Στη τελική δεν είναι και δίκαιο για τις ομάδες, αλλά δεν είναι και καλό για το προϊόν να βλέπεις για παράδειγμα μια αγωνιστική κουτσουρεμένη με 2 ή 3 παιχνίδια και με ομάδες που θα έχουν «κενά» στο ρόστερ τους από τις απουσίες τους. Αφήστε και το άλλο. Την ερχόμενη εβδομάδα, υπάρχει διπλή αγωνιστική. Οι περισσότερες ομάδες δεν κάνουν προπονήσεις ή κάνουν λίγοι και καλοί. Πως θα πεις σε αυτούς τους παίκτες – χωρίς προπονήσεις – να μπουν να παίξουν δύο ματς στα… καπάκια; Τις θλάσεις, τους μυϊκούς τραυματισμούς δεν τους σκέφτεστε; Μέγα λάθος, να μην αποφασιστεί αναβολή δύο εβδομάδων. Θα μου πείτε ότι το καλεντάρι είναι συμπυκνωμένο και πως θα καλυφθούν τα «κενά». Αν είναι εφικτό να καλυφθούν με περισσότερες διαβολοβδομάδες στη συνέχεια. Αν είναι εφικτό. Αν όχι, προσωπικά θα προτιμούσα να μην διεξαχθούν τα αναβληθέντα παιχνίδια και να γίνει επανεκκίνηση για παράδειγμα από την 21η ή 22η αγωνιστική. Εύχομαι και ελπίζω έστω και με καθυστέρηση, να παρθεί μια απόφαση, πρώτα από όλα για την υγεία των αθλητών. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News