ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δύο στα δύο για τους πρωταθλητές Ελλάδας

Συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις και τις νίκες στα φιλικά προετοιμασίας οι Πειραιώτες.

Μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας στο δεύτερο φιλικό του Ολυμπιακού επί Αυστριακού εδάφους, αυτή τη φορά απέναντι στη Κράσνονταρ. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον αγώνα, με την ενδεκάδα την οποία θα χρησιμοποιούσε σε περίπτωση που ξεκινούσαν σήμερα τα προκριματικά του Champions League, δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο. Ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και στο πρώτο φιλικό, τους άλλαξε όλους, παίζοντας με 2 επιθετικούς.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ “Χ”ΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ

Σε ένα γεμάτο με φάσεις εκατέρωθεν, πρώτο ημίχρονο, δεν βρέθηκε κάποιος να λύσει τον γόρδιο δεσμό.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως καλύτερο τους παίκτη τον Λαλά, ο Γάλλος ήταν πραγματικά παντού στην δεξιά πτέρυγα, ανεβάσματα μέχρι την αντίπαλη περιοχή, σέντρες, τρεξίματα, βοήθειες στα εξτρέμ και δείχνει πως φέτος θα είναι ένας άλλος παίκτης απ’ αυτόν που μας συστήθηκε πέρυσι τον χειμώνα.

Η πίεση των Πειραιωτών, ήταν σε πολλά σημεία του παιχνιδιού ασφυκτική. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ψηλή αμυντική γραμμή των «ερυθρολεύκων», Σεμέδο και Μάρκοβιτς βρίσκονταν συνήθως πάνω από τη μεσαία γραμμή, δυσκολεύοντας την Κράσνονταρ να κάνει παιχνίδι και κλέβοντας αρκετές μπάλες, απ’ τις οποίες βγήκαν αρκετές φάσεις, όπως και η πιο σημαντική με τον Χασάν.

Η Κράσνονταρ από την άλλη προσπάθησε να γίνει απειλητική με ατομικές ενέργειες και τα κατάφερε ουκ ολίγες φορές, σε αυτό βοήθησαν και τα κενά που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» μεταξύ μεσαίας και αμυντικής γραμμής, όσες φορές και εάν έφταναν όμως σε φάση για γκολ, ο Τζολάκης ήταν στο σημείο που έπρεπε για να τους σταματήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, λογικό βέβαια εάν αναλογιστεί κανείς το επίπεδο ετοιμότητας των δύο ομάδων. Η Κράσνονταρ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος, όμως βρήκε απέναντι της τον «κρύο» Κρίστινσον που έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά και τους σταμάτησε όσες φορές χρειάστηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» όσο πέρναγε ο χρόνος, έβρισκαν τα πατήματα τους στο γήπεδο και κέρδισε ξανά μέτρα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Ραντζέλοβιτς, ο οποίος όποτε βλέπει τους Ρώσους, δείχνει να «αφηνιάζει». Ο Σέρωος βρήκε χώρο, κάτι που συμβαίνει σπάνια στα ελληνικά γήπεδα και μπόρεσε να δείξει τις ικανότητες του.

ΠΡΩΤΗ ΓΙΑ ΚΟΥΝΤΕ, ΤΣΟΥΜΙΤΣ ΚΑΙ ΣΟΥΡΛΗ

Το παιχνίδι έμοιαζε να πηγαίνει στην ισοπαλία, ο Κουντέ με τον Τσούμικς έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα», όπως και την πρώτη εφετινή έκανε ο Σουρλής που έπαιξε το πρώτο του φιλικό ματς στη προετοιμασία  και όπως φάνηκε είχε διαφορετική άποψη, με δικό του γκολ, στο 81′, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2 στα 2.

Ο καιρός συνέχισε να είναι άστατος, ξαφνικά άρχιζε να ρίχνει καρέκλες, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει ο αγώνας πρόωρα και τον διαιτητή να στέλνει τις δύο ομάδες από το 83′ στα αποδυτήρια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (4-2-3-1): Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά, Χασάν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ (4-4-2): Κρίστινσον, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (75′ Καλογερόπουλος), Αποστολόπουλος, Ανδρούτσος, Πέπε, Σουρλής, Βρουσάι (75′ Τσούμιτς), Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί, Τικίνιο (75′ Κουντέ)

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Αγκάτσεφ, Ραμίρες (46’ Τσερνόφ), Σορόκιν, Κάιο, Στότσκι, Τσεμίκοφ (70’ Ιόνοφ), Γκαζίνσκι, Σπέρτσιαν, Καμπελά, Σουλεϊμάνοφ, Ιλίν (70’ Βιλένα).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News