ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Έρχονται τα πρόστιμα για τα ηλεκτρονικά βιβλία
Έρχονται πρόστιμα για όσους δεν διαβιβάζουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyData τα ηλεκτρονικά τιμολόγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμη τη σχετική διάταξη η οποία αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη του μήνα στη Βουλή. Ωστόσο, τα πρόστιμα κατά πάσα πιθανότητα θα επιβάλλονται μετά το τέλος του πρώτου τριμήνου.
Με την κίνηση αυτή το υπουργείο Οικονομικών καθιστά τα ηλεκτρονικά βιβλία υποχρεωτικά για όλες τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες. Μάλιστα οι υπόχρεοι θα πρέπει μέχρι τέλη Μαρτίου να “ανεβάσουν” στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τα παραστατικά εσόδων που έχουν εκδώσει από το 2021.
Όπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών τα περισσότερα προβλήματα έχουν επιλυθεί και πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός για τη μεγάλη μεταρρύθμιση που θα οδηγήσει στον καλύτερο έλεγχο των συναλλαγών, κυρίως του ΦΠΑ όπου η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ ετησίως.
Σε δεύτερη φάση η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει την προσυμπλήρωση των δηλώσεων ΦΠΑ με βάση τα δεδομένα του myDATA.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Πλέι οφ: Η βαθμολογία και οι επόμενες αγωνιστικές μέχρι το φινάλε
- Καραπαπάς για το 1-0 του ΠΑΟΚ: «Πώς μέτρησε αυτό το γκολ και το δικό μας με την ΑΕΚ ακυρώθηκε;»
- ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Εντονες «ερυθρόλευκες» διαμαρτυρίες για το γκολ του Γερεμέγεφ
- Μεντιλίμπαρ: «Κάναμε ένα παιχνίδι που ήταν φτιαγμένο έτσι για να κερδίσουμε, τους χαρίσαμε δύο γκολ»
- Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Ξεκινά και πάλι το... σίριαλ για Βαλαντσιούνας
