ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 2-3: Προσγείωσε απότομα τους «αετούς» και μείωσε τη διαφορά από την κορυφή

Πραγματοποιώντας εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη (3-2) κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, μειώνοντας τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου…

Η Ντόρτμουντ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Γκλάντμπαχ και με την ψυχή στο στόμα κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο στην έδρα της Άιντραχτ, πετυχαίνοντας τεράστια ανατροπή κόντρα στους «αετούς» της Φρανκφούρτης.

Αν και οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Μπόρε, δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στη Ντόρτμουντ, με τους Βεστφαλούς να παίρνουν μία πολύ μεγάλη νίκη (3-2) και να μειώνουν στο -6 από τους πρώτους Βαυαρούς.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πραγματοποίησε πολύ καλό ξεκίνημα, αποκτώντας σε διάστημα εννέα λεπτών προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Μπόρε.

Αρχικά, στο 15′ ο Κολομβιανός επιθετικός έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, πιάνοντας την κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Κόστιτς και συνέχισε στο 24ο λεπτό διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του ευστοχώντας από θέση τετ-α-τετ. Μάλιστα, βρέθηκαν οι «αετοί» δεν κατάφεραν να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα με το δοκάρι να στερεί το γκολ στον Εντικά, στο 30′.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν με το 2-0 στα αποδυτήρια, με την Ντόρτμουντ να επιστρέφει δυναμικά στην επανάληψη με σκοπό να μειώσει στο σκορ. 

Οι φιλοξενούμενοι, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους δεν κατάφεραν να μειώσουν με τον Κόμπελ να αποκρούει το σουτ του Λίντστρομ. Βέβαια, με την συμπλήρωση των 70 λεπτών οι μείωσαν σε 2-1 με τον Τόργκαν Αζάρ.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η κατηφόρα στο Ντόιτσε Μπανκ Παρκ. Οι παίκτες του Ρόσε μέσα σε δύο λεπτά βρήκαν δύο τέρματα, ολοκληρώνοντας με τους Μπέλιγχαμ (87′) και Νταχούντ (89′) την ανατροπή.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ: 2-3

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ, Εντικά, Ρόντε (66′ Τζάκιτς), Χρούστιτς, Κόστιτς, Τσάντλερ, Κάμαντα (79′ Χασέμπε), Λίντστρομ (66′ Λάμερς), Μπόρε

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μενιέ, Τσαν, Χιούμελς, Γκερέιρο, Νταχούντ, Μπραντ (65′ Αζάρ), Μπέλιγχαμ, Μάλεν, Ρόις, Χάαλαντ 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News