ΑΡΣΕΝΑΛ: Χάνει ένα ακόμη ταλέντο από τις ακαδημίες της

Αν για κάτι είχε να καυχιέται η Άρσεναλ τα προηγούμενα χρόνια, ήταν οι πιτσιρικάδες που έβγαιναν από τις ακαδημίες της, χαρακτηριστικό όμως που τείνει πλέον να το χάσει οριστικά.

Στην εποχή του Αρσέν Βενγκέρ δεν σταματούσαμε να βλέπουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έπαιρναν το βάπτισμα του πυρός. Γευόντουσαν σε παιχνίδια Λιγκ Καπ και Κυπέλλου την αίσθηση της πρώτης ομάδας, πριν ο Αλσατός τους προετοιμάσει οριστικά για την Άρσεναλ που δημιουργούσε.

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά την αποχώρησή του, αυτό το χαρακτηριστικό αρχίζει να λείπει έντονα από την Άρσεναλ. Και όλα δείχνουν ότι αυτή η λανθασμένη πολιτική μάλλον θα συνεχιστεί. Η ανάγκη για επιστροφή του συλλόγου στους τίτλους και τις επιτυχίες, δημιουργεί έλλειψη υπομονής και οδηγεί σε αποφάσεις, οι οποίες μακροπρόθεσμα θα αποδειχθούν ζημιογόνες.

Την περασμένη εβδομάδα, οι «κανονιέρηδες» έχασαν τρία από τα ταλέντα που ξεχώριζαν στην ομάδα Νέων. Τρεις νέοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν χρόνο συμμετοχής είτε σε παιχνίδια του Λιγκ Καπ, ακόμη και σε αναμετρήσεις του Γιουρόπα Λιγκ, οι οποίες δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Τώρα, σε αυτή τη λίστα έρχεται να προστεθεί και ο Ντάνιελ Ογιεγκόκε. Ο 18χρονος δεξιός μπακ, είχε κάθε λόγο να πιστεύει ότι με την ομάδα του να νοσεί στη συγκεκριμένη θέση, ίσως να έπαιρνε μια ευκαιρία. Ο Έκτορ Μπεγερίν βρίσκεται με το ένα πόδι στο Μιλάνο και την Ίντερ, ο Σεντρίκ Σοάρες στην ηλικία των 30 δεν μπορεί πλέον να λογίζεται ως μια μακροπρόθεσμη λύση ενώ ο Κάλουμ Τσέιμπερς αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη επιλογή, με τον Μικέλ Αρτέτα όμως να τον δανείζεται σε πολλά παιχνίδια και στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ογιεγκόκε βρίσκεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Είναι διεθνείς με την εθνική ομάδα U18 της Αγγλίας. Παίκτης, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο σε άμυνα τετράδας όσο και ως φουλ-μπακ σε άμυνα τριών. Η Άρσεναλ πρότεινε στον παίκτη νέο συμβόλαιο αλλά διατηρώντας τον στην 2η ομάδα, την U23 ώστε να πάρει συμμετοχές στο πρωτάθλημα των δεύτερων ομάδων.

Και κάπου εκεί εμφανίστηκε η Μπρέντφορντ. Η μία από τις τρεις ομάδες που προβιβάστηκαν φέτος από την Τσάμπιονσιπ, έχασε τον Χένρικ Ντάλσγκαρντ, ο οποίος πήγε στην Μίντιλαντ και έμεινε ουσιαστικά με έναν βασικό δεξιό μπακ, τον Ράσμουσεν. Πίσω του υπάρχει ο πιτσιρικάς Φιν Στίβενς, ωστόσο τα reports δεν είναι όσο ικανοποιητικά θα περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. 

Η κρούση δεν άφησε αδιάφορο τον Ογιεγκόκε και η Άρσεναλ δυσκολεύεται αυτή την στιγμή να κοντράρει μια πρόταση ομάδας που μόλις προβιβάστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ. Ίσως αυτό να είναι το πιο ανησυχητικό κομμάτι γιατ ο project plan των «κανονιέρηδων».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News