ΤΟΤΕΝΑΜ - ΜΟΡΚΑΜ 3-1: Αγχώθηκε αλλά το γύρισε και πήρε την πρόκριση

Στους 32 του FA Cup πέρασε, αν και αγχώθηκε, η Τότεναμ μετά τη νίκη της με 3-1 απέναντι στην Μόρκαμ. Οι «Σπερς» παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με μια αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τη νίκη-πρόκριση απέναντι στην Μόρκαμ πέτυχε η Τότεναμ. Οι «σπερς» παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να γυρίσουν την αναμέτρηση, με πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν από τον πάγκο, κερδίζοντας με 3-1.

Γκολ κόντρα στη ροή και προβάδισμα για την Μόρκαμ

Την ανωτερότητά της προσπάθησε να δείξει από την έναρξη της αναμέτρησης η Τότεναμ, παρά τις αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα και τα κατάφερε, καθώς κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης από το πρώτο σφύριγμα.

Οι γηπεδούχοι από τη στιγμή που είχαν την μπάλα στα πόδια τους, ήταν εκείνοι οι οποίοι προσπαθούσαν να φτιάξουν παιχνίδι, βρίσκοντας μερικές ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν την επικίνδυνη φάση που θα τους έβαζε μπροστά στην αναμέτρηση.

Η Μόρκαμ από την πλευρά της αμυνόταν αρκετά καλά, καταφέρνοντας να κλείσει τις διόδους για τους γηπεδούχους, ενώ επιθετικά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις και τις όποιες στημένες φάσεις θα μπορούσε να βρει.

Οι φιλοξενούμενοι κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ και να σοκάρουν τους «σπερς». Στο 33’ ο Οκόνορ εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του ΜακΚάλμοντ και την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και με πλασέ από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1.

Η Τότεναμ φάνηκε να τα… χάνει με το γκολ που δέχθηκε και άργησε να αντιδράσει, πηγαίνοντας στο ημίχρονο με το εις βάρος της 1-0.

Χρειάστηκε τις αλλαγές για να πάρει την πρόκριση

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα δεν άλλαξαν πολύ από το πρώτο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι οι οποίοι πίεζαν και έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης και παρότι είχαν τις τελικές προσπάθειες, δεν μπορούσαν να το βρουν.

Ο Κόντε έβλεπε τον αγώνα να έχει στραβώσει αρκετά και αναγκάστηκε να περάσει στο γήπεδο μερικά από τα βαριά του όπλα για να γυρίσουν τον αγώνα, κάνοντας έτσι τις πρώτες του 3 αλλαγές στο 69ο λεπτό και τα πράγματα δεν άργησαν να αλλάξουν.

Ο Χάρι Γουίνκς με μια τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 74ο λεπτό έφερε το ματς στην ισοπαλία, δίνοντας νέα πνοή στην αναμέτρηση.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την Μόρκαμ, καθώς 10 λεπτά μετά την ισοφάριση, ένα λάθος των φιλοξενούμενων έφερε την μπάλα στα πόδια του Λούκας Μόουρα, ο οποίος έκανε το 2-1, επαναφέροντας την δικαιοσύνη στην αναμέτρηση.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Χάρι Κέιν στο 88ο λεπτό, ο Άγγλος επιθετικός έκανε το 3-1, σφραγίζοντας την νίκη πρόκριση για την ομάδα του.

Τότεναμ (3-4-3): Γκολίνι, Τανγκάνγκα, Ρόντον, Ντέιβις, Ντόχερτι, Εντομπελέ (69′ Σκιπ), Γουίνκς, Σεσενιόν (87′ Έμερσον), Χιλ (69′ Λούκας Μόουρα), Λο Σέλσο (88′ Σκάρλετ), Ντέλε Άλι (69′ Κέιν)

Μόρκαμ (5-3-2): Κάρσον, Κούνει (77′ Τζόουνς), ΜακΛάφιν, Οκόνορ, Μπεντεού (65′ Γκίμπσον), Λέι, ΜακΛόφλιν, Ντιαγκουράγα (77′ Γουίλτιγκ), ΜακΚάλμοντ, Αγιούνγκα (58′ Ομπίκα), Στόκτον.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News