ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 74-98: Ασθενής σε... καραντίνα διαρκείας από την αρχή της σεζόν!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 74-98: Άνετο πέρασμα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από το ΟΑΚΑ με 74-98 για την 20ή αγωνιστική της Ευρωλίγκας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετέτρεψε σε… προπόνηση την επίσκεψή της στο ΟΑΚΑ και ισοπέδωσε τον κάκιστο και εκτός ρυθμού Παναθηναϊκό με 74-98.

Μετά από μία μεγάλη διακοπή, ο Παναθηναϊκό φάνηκε να έχει επηρεαστεί, καθώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας -παρά το αρχικό… μούδιασμα- τον ισοπέδωσε. Η ρωσική ομάδα επιβλήθηκε των «πρασίνων» από το πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να καταρρέει, από τα τέλη της πρώτης περιόδου.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έμεινε μακριά από τα καλά παιχνίδια που έκανε, ο Νταρίλ Μέικον έμεινε χωρίς πόντο, όπως και ο Λεωνίδας Κασελάκης. Μοναδικοί παίκτες που προσπάθησαν να κάνουν κάπως αισθητή την παρουσία τους ήταν οι Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης και Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό, αφού παρά το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας προηγήθηκε με 7-10, βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και με ένα 5-0 σερί (τρίποντο του Έβανς και καλάθι του Σαντ-Ρος) μπήκε μπροστά με 12-10.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έβαλε δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ μέχρι τα τέλη της πρώτης περιόδου, όταν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 20-17. Από αυτό το σημείο και έπειτα όμως, ακολούθησε ένας… καταιγισμός από τους Ρώσους.

Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 20-26, με την ΤΣΣΚΑ να τρέχει ένα σερί 9-0 για να κλείσει την περίοδο και να το συνεχίζει στην δεύτερη.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, με τους Σενγκέλια, Γκριγκόνις και Χάκετ να ηγούνται της προσπάθειας κατάφεραν να σημειώσουν 7 τρίποντα στο δεύτερο δεκάλεπτο και να οδηγήσουν την ΤΣΣΚΑ σε ένα επιμέρους 13-43, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο 33-60.

Ο Παναθηναϊκός ό,τι και αν έκανε στο παρκέ του ΟΑΚΑ δεν έβγαινε, με τους Ρώσους να πυροβολούν κατά ριπάς. Έτσι, μοιραία η πλάστιγγα έγειρε προς την μεριά της ΤΣΣΚΑ από τα πρώτα 20 λεπτά του παιχνιδιού.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο

Η… κατρακύλα όμως για τον Παναθηναϊκό δεν είχε τέλος, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μπαίνει στο δεύτερο ημίχρονο με την ίδια διάθεση και να συνεχίζει την ραψωδία της πίσω από την γραμμή των 6,75 μ, φτάνοντας τη διαφορά στους 30 πόντους (41-71) με τρία συνεχόμενα τρίποντα από Σενγκέλια, Γκριγκόνις και Ούχοφ.

Ο Κέντρικ Πέρι προσπάθησε να αφυπνίσει την ομάδα του και με 10 δικούς του πόντους -με τους οποίους έφτασε τους 15- οι «πράσινοι μείωσαν σε 55-77 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η αντίδραση του Πέρι δεν ήταν αρκετή

Βέβαια, ήδη ήταν πολύ αργά, καθώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας διατήρησε με μεγάλη ευκολία το ευρύ προβάδισμά της. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη να παλέβει να μειώσει την διαφορά, αλλά η ρωσική ομάδα δεν της άφησε κανένα περιθώριο.

Έτσι, μοιραία ήρθε η ήττα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος υποχώρησε στο 4-14 ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βελτίωσε το ρεκόρ της σε 11-7 και δείχνει να επανέρχεται στα… στάνταρ της.

Τα δεκάλεπτα: 20-26, 33-60, 55-77, 74-98

Δείτε εδώ τα στατιστικά των δύο ομάδων

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News