COPA AFRICA: Πρωτιά για Σενεγάλη - Στην επόμενη φάση και η Γουινέα
COPA AFRICA: Η Σενεγάλη έμεινε στο 0-0 με το Μαλάουι και πέρασε ως πρώτη στην επόμενη φάση, ενώ η Γουινέα αν και ηττήθηκε πανηγύρισε και αυτή την πρόκριση.
Η Γουινέα που αγωνίστηκε ξανά χωρίς τον Αγκιμπού Καμαρά που δεν έχει αντιμετωπίσει τον τραυματισμό του, γνώρισε την πρώτη της ήττα στην τελευταία αγωνιστική του Copa Africa από την Ζιμπάμπουε με 2-1.
Παρόλα αυτά δεν έχασε την πρόκριση, αφού πέρασε ως δεύτερη στον όμιλο. Το σκορ για την Ζιμπάμπουε άνοιξε στο 26′ ο Μουσόνα, ενώ στο 43′, ο Μαχάτσι έκανε το 2-0. Στο δεύτερο μέρος η Γουινέα προσπάθησε να αντιδράσει και τελικά κατάφερε να μειώσει με τον Ναμπί Κεϊτά χωρίς να καταφέρει κάτι περισσότερο. Παρά το γεγονός πως η Ζιμπάμπουε πήρε τη νίκη αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.
Στα αξιοσημείωτα, το γεγονός πως για πρώτη φορά στον θεσμό σφύριξε γυναίκα διαιτητής, αφού η Σαλίμα Μουκανσάνγκα από την Ρουάντα. έγραψε ιστορία.
Salima Mukansanga is an inspiration ? pic.twitter.com/9GjOT1Xs6F
— ESPN FC (@ESPNFC) January 12, 2022
Πρόκριση για Σενεγάλη
Η Σενεγάλη έμεινε στο 0-0 με το Μαλάουι, όμως κλείδωσε και αυτή την πρόκριση και μάλιστα ως πρώτη, σε ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Παπέ Σισέ. Από την άλλη, το Μαλάουι θα χρειαστεί να περιμένει για να δει εάν θα περάσει στις καλύτερες τρίτες.
Βαθμολογία
Σενεγάλη 5β.
Γουινέα 4β.
Μαλάουι 4β.
Ζιμπάμπουε 3β.
