ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ: Στα… βαθιά χωρίς τον Γιώργο Παπαγιάννη!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ καλείται να εμφανιστεί ανταγωνιστικός στην Πόλη, αλλά και να τεστάρει τις δυνάμεις του χωρίς τη βασική του κολόνα. Τον Γιώργο Παπαγιάννη.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αναζητά ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο εκτός έδρας (19.30, κόντρα στην Εφές, NovaSports Prime) και τις… αλχημείες για να καμουφλάρει την απουσία του Γιώργου Παπαγιάννη.

Η πικρή αλήθεια είναι η εξής. Τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας χρησιμοποιούνται από τον Παναθηναϊκό ως μια πρόβα-τζενεράλε ενόψει των εγχώριων αγωνιστικών υποχρεώσεων με απώτερο σκοπό το νταμπλ ή έστω ένα εκ των δύο τροπαίων. Η αποστολή κόντρα στην Εφές είναι κάτι παραπάνω από ανέφικτη για να έρθει εις πέρας για δύο σημαντικούς λόγους. Ο ένας είναι η προσέγγιση που έχει η ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια και ο δεύτερος και ακόμα πιο σημαντικός είναι η απουσία του Γιώργου Παπαγιάννη για πρώτη φορά φέτος στην Ευρωλίγκα. Το sportday.gr αναλύει.

Αυτά χάνει με την απουσία του Παπαγιάννη

Η απουσία του Μέικον ή του Νέντοβιτς, καμουφλάρεται. Η απουσία του Παπαπέτρου, μπορεί κάπως να καμουφλαριστεί, αλλά η απουσία του Γιώργου Παπαγιάννη δύσκολα καμουφλάρεται. Διότι δεν υπάρχει ένα αξιόπιστο μπακ-απ για να μπει στα παπούτσια του Ελληνα σέντερ. Καλός και «χρυσός» ο Τζέρεμι Εβανς, αλλά είναι άλλο… αγωνιστικό μοντέλο στο παρκέ. Δεν έχει τις κινήσεις στο ένας εναντίον ενός του Ελληνα σέντερ, τα μπλοκ του, την άμυνα ψηλά και φυσικά το πικ εν ρολ. Αναφέρουμε τον Αμερικανό σέντερ διότι αυτός θα αναλάβει να επωμιστεί το βάρος στο «5» κόντρα στον Ντάνστον και την παρέα του στην Πόλη. Μαζί με τον Βασίλη Καββαδά.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στερείται το πικ εν ρολ του παιχνίδι (ναι δεν είναι το… φόρτε της ομάδας, ελλείψει ουσιαστικής δημιουργίας) σε ποσοστό πάνω από το 70%. Ο Γιώργος Παπαγιάννης προσφέρει το 13% της επίθεσης των «πρασίνων» (με 171 πόντους είναι ο 3ος σκόρερ της) το 23,4% στα δίποντα (έχει τα περισσότερα εύστοχα «πράσινα» δίποντα με το νούμερο 78) το 23,9% στα ριμπάουντ (με 114 είναι ο μοναδικός με τριψήφιο νούμερο) και το εντυπωσιακό 50,9% στις συνολικές τάπες της ομάδας (τις 27 από τις συνολικές 53).  

Μακριά από το ΟΑΚΑ χάνει το gps του!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μετράει 14 (!) σερί ήττες μακριά από το σπίτι του σε επίπεδο Ευρωλίγκας (από την απόδραση στο ΣΕΦ στις 5/2/2021). Εκτός Ελλάδας μετράει 18(!) σερί ήττες μετά από εκείνο το «διπλό» στο Μιλάνο στις 3/12/2020. Οσον αφορά τα φρέσκα κουλούρια (φέτος) έχει 9 σερί ήττες εκτός έδρας με 67,3 πόντους κατά μέσο όρο στην επίθεση και 81,2 πόντους ανά αγώνα στην άμυνα και τη χειρότερη δημιουργία με 12,8 ασίστ. Ναι μεν η Εφές να δείχνει ακόμα… γήινη, αλλά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να φρενάρει το ρυθμό της και να περιορίσει τη περιφέρειά και το πικ εν ρολ παιχνίδι της. Η απουσία του Παπαγιάννη δυσχεραίνει περισσότερο την αμυντική προσπάθεια που πρέπει να γίνει στο «ζωγραφιστό».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News