MAKAMΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 87-78: Έπαιξε με τη φωτιά αλλά πήρε τη νίκη με ηγέτη Γουίλμπεκιν

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 87-78: Η Μακάμπι έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, αλλά πήρε τη νίκη με 87-78 με ηγέτη τον Γουίλμπεκιν που πέτυχε 18 πόντους.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν ήταν ξανά στη ζώνη του λυκόφωτος και με 18 πόντους οδήγησε την Μακάμπι στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη της επικρατώντας της Άλμπα Βερολίνου με 87-78, αν και στο τέλος πήγε να αυτοκτονήσει.

Ο Αμερικανός έκανε τα πάντα για την ομάδα του στην επίθεση, όντας εξαιρετικός και στη δημιουργία, με τους Ισραηλινούς να ανεβαίνουν στο 9-11 και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ανασαίνει πλέον μετά από ένα κακό διάστημα και να κερδίζει χρόνο εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Προβάδισμα για Μακάμπι, δια χειρός… Γουίλμπεκιν

Η Άλμπα μπήκε καλύτερα στο παρκέ και με καθαρό μυαλό στην επίθεση, με καλή κυκλοφορία της μπάλας που της επέτρεπε να βρίσκει να φτάνει κοντά στο καλάθι. Ο Μάοντο Λο ήταν αυτός που κουβάλησε την γερμανική ομάδα στο πρώτο μέρος, τελειώνοντας με 13 πόντους, ενώ εξαιρετική παρουσία στο πρώτο μέρος, είχε και ο πρώην παίκτης των Ισραηλινών με δέκα πόντους.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν όμως ήταν αυτός που έβγαλε από τη δύσκολη θέση την Μακάμπι για μία ακόμη φορά, αφού ο 28χρονος έκανε τα πάντα για την ομάδα του με 12 πόντους και έξι ασίστ και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

Άξιοι συμπαραστάτες οι Γουίλιαμς και Ρέινολντς με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα, που είχαν απέναντί τους τον θηριώδη Κουμάντζε. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν καλύτερη στη δημιουργία και κατάφερε να ελέγξει τα ριμπάουντ πηγαίνοντας στο ημίχρονο προηγούμενη, 47-39.

Ξέφυγε στο τρίτο δεκάλεπτο η Μακάμπι

Στο τρίτο δεκάλεπτο η «ομάδα του λαού» άνοιξε τη διαφορά, αφού οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έβρισκαν λύσεις από κοντά, ενώ στην εξίσωση μπήκαν οι Τέιλορ και Ζίζιτς. 

Η Άλμπα σκόραρε μόνο από βολές και τρίποντα, με την Μακάμπι να βρίσκει λύσεις στο πικ εν ρόλ και τον Γουίλμπεκιν να συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο ημίχρονο.

Η ψαλίδα άνοιξε, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και το +17, όμως ένα κακό τρίλεπτο άλλαξε την εικόνα του αγώνα με την Άλμπα να μειώνει σους 9 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Τα λάθη έβαλαν ξανά την Άλμπα στο παιχνίδι

Η Άλμπα όμως εκμεταλλεύτηκε τα επαναλαμβανόμενα λάθη των παικτών της Μακάμπι και κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς, ρίχνοντας τη διαφορά στους 5 και στο 69-64. Η Μακάμπι βρήκε λύσεις προσωρινά, όμως η ομάδα του Γκονζάλεθ και με δύο πολύ μεγάλα σουτ του Λο έριξε τη διαφορά στους τρεις, δύο λεπτά πριν τη λήξη του ματς.

Η Άλμπα έχασε δύο σερί επιθέσεις, με τον Ντι Μπαρτολομέο να βάζει το τρίποντο, τελειώνοντας το παιχνίδι. 

Τα δεκάλεπτα:

23-23, 24-16, 20-19, 20-20

Το boxscore του αγώνα εδώ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News