ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-0: Τους VARεσε και έπιασε... τετράδα!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης 2-0 για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος

Σε ένα ματς δίχως πολλές φάσεις και ρυθμό, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να επικρατήσει 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, με πρωταγωνιστές τους Πρίσμαν, Εραμούσπε και το… VAR. Πλέον, η ομάδα των Ιωαννίνων βρίσκεται στην 4η θέση τη βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό, έχοντας 30 βαθμούς.

Aπό νωρίς ξεκίνησαν οι διαμαρτυρίες στο παχνίδι, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Πρίσμαν έπεσε μέσα στην περιοχή, με τους ανθρώπους του ΠΑΣ να ζητάνε πέναλτι και τον διαιτητή να συνεχίζει το ματς.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Απόλλων είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, με τον Κραγιόπουλο να πραγματοποιεί καλή εκτέλεση φάουλ και τον Λοντίγκιν να διώχνει εντυπωσιακά. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά και στο 18′ ο Σάλιακας είχε την δυνατότητα να ανοίξει το σκορ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι του Βέρχουλστ.

Πρίσμαν, ο πρωτάρης!

Το «δώρο» ωστόσο, ήρθε από τον Πίρσμαν στο 25′, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική πάσα του Γκαρντάβσκι και έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΣ.

Μετά το γκολ, η ομάδα του Μεταξά πήρε τα… πάνω της. Στο 37′ προέκυψε μία ακόμη καλή στιγμή, με τον Περεά να μπαίνει στην περιοχή, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.  Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» με τον Κραγιόπουλο, στον οποίο ο Λοντίγκιν είπε ξανά «όχι».

«Φαύλος κύκλος» και… αδράνεια

Το ημίχρονο τελείωσε ακριβώς όπως ξεκίνησε, με τον ΠΑΣ να διαμαρτύρεται για πέναλτι του Ρόγκνε στον Περέα και τον Ευαγγέλου να δίνει το φάουλ που προηγήθηκε στον Ντεντάκη έπειτα από έλεγχο VAR.

To δεύτερο μισό του αγώνα οι φάσεις ήταν περιορισμένες, τα νεύρα όμως… αυξήθηκαν. Αμφότερες οι ομάδες επλελεξαν ένα επιθετικό παιχνίδι, με τις κίτρινες να διαδέχονται η μία την άλλη. Η πρώτη τελική του Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 65′ (!) με τον Τσιλούλη να στέλνει την μπάλα άουτ.

VAR αντί για ξυπνητήρι!

Σαν από μηχανής Θεός ήρθε το πέναλτι του ΠΑΣ Γιάννινα στο 78′, καθώς η αναμέτρηση θύμιζε προπόνηση… Το χέρι του Φαν Λα Πάρα ήταν αρκετό, ώστε ο Ευαγγέλου να δώσει πέναλτι υπερ των γηπεδούχων, με τον Εραμούσπε να ευστοχεί, για το 2-0.

Ο ρυθμός έπεσε ξανά στο παιχνίδι, με το VAR να… σώζει την κατάσταση για ακόμη μία φορά στις καθυστερήσεις, όταν καταλογίστηκε πέναλτι υπερ του Απόλλωνα. Ωστόσο, ο Τσιλούλης δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ, με τον αντίπαλο κίπερ να απομακρύνει εύκολα.

 

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Στάνκο, Λιάσος, Γκαρντάβσκι, Περέα.

Απόλλων Σμύρνης (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Κραγιόπουλος, Ρόγκνε, Λισγάρας, Κάστρο, Φατιόν, Τουτουαρίμα, Παμλίδης, Παπαγεωργίου, Ιωαννίδης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News