Παναθηναϊκός: Ο Αλαφούζος έχει ανάγκη από ανθρώπους σε ΕΠΟ και διαιτησία
Ο Παναθηναϊκός παραμένει ο φτωχός συγγενής στα κέντρα αποφάσεων και ήρθε η ώρα ο Γιάννης Αλαφούζος να επιχειρήσει μία νέα προσέγγιση στο ζήτημα.
Ο Παναθηναϊκός παραμένει ο «φτωχός συγγενής» στα κέντρα αποφάσεων και ήρθε η ώρα ο Γιάννης Αλαφούζος να επιχειρήσει μία νέα προσέγγιση στο ζήτημα.
Τον Μάιο ο Γιάννης Αλαφούζος θα συμπληρώσει δέκα χρόνια ενασχόλησης με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Ανεξάρτητα με την αποτυχία του στο αγωνιστικό σκέλος, ο εφοπλιστής έχει την ίδια αντιμετώπιση από τις ποδοσφαιρικές αρχές και τη διαιτησία που είχε τους πρώτους μήνες της εμπλοκής του. Ο Αλαφούζος σε προσωπικό επίπεδο και ο Παναθηναϊκός ως σύλλογος, αντιμετωπίζονται ως ένα μικρά μεγέθη και ουδέποτε κατάφεραν να τύχουν του σεβασμού που αξίζουν και δικαιούνται.
Στη διάρκεια της δεκαετίας, ο Αλαφούζος υιοθέτησε διάφορες στάσεις. Από την ολομέτωπη επίθεση και τον επικοινωνιακό πόλεμο, μέχρι του σοβαρού συνομιλητή με τη θεσμική διατύπωση των παραπόνων του. Ωστόσο, ο Αλαφούζος και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται στο ίδιο σημείο εκκίνησης, παρά την πρόσκαιρη πρόοδο που διαπιστώθηκε την προηγούμενη διετία…
Ακόμα και το αίτημα για ξένους διαιτητές, από τους οποίους ο Αλαφούζος περίμενε δίκαιη μεταχείριση, καταρρίφθηκε στην Τούμπα από τον Λετονό Τρεϊμάνις. Ο οποίος με τα σφυρίγματα του αλλοίωσε το αποτέλεσμα και επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να νικήσει και άφησε τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται. Ωστόσο, η διαμαρτυρία δεν πήρε επίσημη μορφή ακριβώς επειδή δεν υπήρχε κάτι να ζητηθεί σε επίσημο τόνο…
Ο Αλαφούζος πρέπει να αναθεωρήσει
Ήρθε η ώρα ο Αλαφούζος να αναθεωρήσει τη φιλοσοφία του και να ασχοληθεί σοβαρά με τη διαιτησία και με την ΕΠΟ. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν πουλάει, δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει σύντομα τον χώρο, οπότε πρέπει να δραστηριοποιηθεί για την προστασία της ομάδας του και της επένδυσης του, για να πάψει η συστηματική αδικία που μεγιστοποιεί τα αγωνιστικά προβλήματα του Παναθηναϊκού.
Ασφαλώς, ο Αλαφούζος δεν χρειάζεται να καταφύγει σε παράνομες δραστηριότητες για να επηρεάσει την ΕΠΟ και τους διαιτητές. Η αντιγραφή έκνομων πρακτικών δεν ταιριάζει στο προφίλ του Αλαφούζου, ούτε χαρακτηρίζει την αισθητική του Τριφυλλιού. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ο Αλαφούζος πρέπει να συνεχίσει να μένει άπραγος. Η τακτική του να… πετάς πέτρες απ’ έξω, έχει αποτύχει παταγωδώς. Ούτε το «όλα στο φως της δημοσιότητας» δούλεψε.
Χρειάζονται πρόσωπα στα κρίσιμα πόστα
Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι η εύρεση των κατάλληλων συνεργατών. Ο Αλαφούζος έχει ανάγκη από ανθρώπους οι οποίοι θα κινούνται στις τάξεις της διαιτησίας και των Ενώσεων. Από πρόσωπα της εμπιστοσύνης του, τα οποία θα τον ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα, ώστε και εκείνος να ξέρει πως πρέπει να ενεργήσει. Δεν είναι τυχαίο πως άλλοι ιδιοκτήτες έχουν στο πλευρό τους πρώην διαιτητές και παράγοντες με εμπειρία και προσβάσεις στο ποδοσφαιρικό παρασκήνιο.
Ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να αποκτήσει παρουσία στα δρώμενα του αθλήματος και οι εκπρόσωποι του να βρίσκονται παντού. Να υπάρχει μία διαρκής υπενθύμιση και μία παρέμβαση των «πράσινων» σε όλα τα επίπεδα. Μέσω της ανάπτυξης των σχέσεων και της παρεμβατικότητας, ο Σύλλογος θα αρχίσει να έχει οντότητα και να τον υπολογίζουν. Δεν θα φτιάξουν όλα με τη μία, αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή. Αλλιώς, οι… Καραντώνηδες και οι Τρεϊμάνις θα συνεχίσουν να είναι ο κανόνας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Άρης: Τα... γνωστά «ντου» του Καρυπίδη - Την «έπεσε» στον Τσαγκαράκη και συνεχίζει να δυσφημεί το ελληνικό ποδόσφαιρο!
- Φουρνιέ: Ο Μπαρτζώκας βρήκε τον Ζιντάν του
- Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» - Εκτός ο Εσε
- Κώστας Παπανικολάου: «Το καλεντάρι που έχει στηθεί από Ευρωλίγκα και FIBA είναι προβληματικό»
- Γερεμέγεφ: «Οι ιδέες του Ρουί Βιτόρια είναι περισσότερο επιθετικογενείς» - Σένκεφελντ: «Θετική αύρα ο Ρουί Βιτόρια»