Ολυμπιακός: «Σωκράτη, μόνο εσείς μας το κάνατε αυτό», είπε ο Γκασπερίνι

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι είναι ένας έμπειρος και εξαιρετικός προπονητής και το μαρτυρά η ιστορία του στους πάγκους. Η Αταλάντα είναι ένα φοβερό δικό του δημιούργημα αφού έχει τις τύχες της στα χέρια του από το 2016. Ο Ιταλός κόουτς είναι ο άνθρωπος που την έχει αναμορφώσει πλήρως και την οδηγεί και στην Ευρώπη, πέρα από την Ιταλία. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι αυτή τη στιγμή η ιταλική ομάδα βρίσκεται στο Νο25 του ranking της UEFA.

Προχθές το βράδυ στο Μπέργκαμο αυτή η ομάδα, που έκανε εξαιρετική πορεία πέρυσι στο Champions League και λίγο έλειψε να πετάξει έξω τη Ρεάλ Μαδρίτης από τους 16 της διοργάνωσης, υπέφερε από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, όπως είπε ο αρχιτέκτονάς της, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τον οποίο έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στη Τζένοα, ο Ολυμπιακός κατάφερε κάτι σπάνιο.

«Στους άλλους κάναμε ό,τι θέλαμε»

«Μόνο εσείς καταφέρατε να μη μας επιτρέψετε να κάνουμε ευκαιρίες σε ανοιχτό παιχνίδι και απειλήσαμε μόνο από στημένες μπάλες. Δεν θυμάμαι άλλο παιχνίδι μας στο παρελθόν που να μην έχουμε καταφέρει να βρούμε διαδρόμους και να μπλοκαριστούμε τόσο καλά. Στις υπόλοιπες ομάδες κάναμε σχεδόν ό,τι θέλαμε επιθετικά», ήταν τα λόγια του 62χρονου Ιταλού τεχνικού στον στόπερ του Ολυμπιακού και αν μη τι άλλο αποτελούν μίνι παράσημο για τους πρωταθλητές Ελλάδας που περιόρισαν μια επιθετική μηχανή όπως είναι η Αταλάντα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιοί θα δουν από κοντά τη ρεβάνς με την Αταλάντα.

Αβραάμ, πάμε έναν… γυρό ακόμα;

Έγινε η κηδεία του Βασίλη Μποτίνου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News