ΕΣΑΚΕ: Κάτι παραπάνω από ένα μήνυμα!

Ο ΕΣΑΚΕ έχει προβεί σε σημαντικές δράσεις φέτος και μία από αυτές είναι και η εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Το ελληνικό μπάσκετ έχει τον τρόπο να στείλει το δικό του ξεχωριστό στίγμα. Ο ΕΣΑΚΕ ήδη το πράττει με μια δράση κοινωνικού χαρακτήρα που αξίζει τα εύσημα από όλους.

Η ξεχωριστή δράση του ΕΣΑΚΕ αξίζει πολλά συγχαρητήρια

Ο αθλητισμός είναι υγεία. Το μπάσκετ είναι υγεία. Όμως απαιτείται και σωστή ενημέρωση για παν ενδεχόμενο. Ο ΕΣΑΚΕ φέτος έχει προβεί σε μια σπουδαία κίνηση. Σε μια δράση που στέλνει το δικό της κοινωνικό και ξεχωριστό μήνυμα. Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών συνεργάζεται ήδη με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ενώ η 13η αγωνιστική της Basket League ήταν και αφιερωμένη στην εκπαίδευση των πρώτων βοηθειών. Ούτως ώστε ο φίλαθλος να ενημερώνεται, αλλά και να ευαισθητοποιείται σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών. Κατά τη διάρκεια της 13ης αγωνιστικής στα γήπεδα υπήρξαν Εκπαιδευτές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με κλιμάκια εθελοντών του Ε.Ε.Σ και πραγματοποίησαν επιδείξεις πρώτων βοηθειών στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων. Το βέβαιο είναι πως ο ΕΣΑΚΕ και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δεν θα σταματήσουν εκεί. Η συνεργασία τους δεν έχει όρια και είναι δεδομένο πως θα προβούν στο μέλλον και σε άλλες δράσεις από κοινού για να αναδείξουν την υπέρτατη αξία του εθελοντισμού στην Ελλάδα».

 

Η ισχύς εν τη ενώσει είναι το πιο σημαντικό πράγμα

Είναι η πρώτη που φέτος πραγματοποιείται σε τέτοιο βαθμό τέτοιου είδους δράση με ιδιαίτερο χαρακτήρα και φυσικά είναι μια κίνηση που αξίζει μόνο μπράβο, αλλά δεν θα είναι και η μόνη από τη πλευρά του ΕΣΑΚΕ. Μια κίνηση που φυσικά είχε ως αρωγούς και τις ομάδες. Τρανό παράδειγμα αποτελεί και το κοινό μήνυμα των τριών ομάδων. Του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Μέσω των εκπροσώπων τους. Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Νίκος Παππάς έστειλαν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα ορθής γνώσης παροχής πρώτων βοηθειών, οι οποίες μπορούν να σώσουν μια ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Το βέβαιο είναι πως ο ΕΣΑΚΕ πήρε μια πρωτοβουλία που δεν την βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα. Μια πρωτοβουλία που αποδεικνύει πως η συνεργασία και εκτός μπάσκετ βγάζει υγεία και η επιτυχία είναι δεδομένη. Κάτι το οποίο είδαμε και στο πρόσφατο φάιναλ φορ υπό την αιγίδα της ΕΟΚ με μότο «δεν είναι πόλεμος, αλλά γιορτή».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News