Ζάλγκιρις - Ρεάλ 68-47: «Σόκαραν» τη «βασίλισσα» οι... μεταμορφωμένοι Λιθουανοί!

Ζάλγκιρις – Ρεάλ 68-47: «Σόκαραν» τη «βασίλισσα» οι μεταμορφωμένοι Λιθουανοί!

Η άκρως μαχητική και παθιασμένη Ζάλγκιρις υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε βαριά ήττα στο Κάουνας (68-47) και σε μία από τις χειρότερες επιθετικές επιδόσεις της ιστορίας της ανεξαρτήτως διοργάνωσης αλλά και τη χειρότερη στο πλαίσιο της EuroLeague!

Τι και αν είναι στην τελευταία θέση της EuroLeague; Τι και αν είχε απέναντί της τη δεύτερη ομάδα της κατάταξης; Τι και αν είχε μόλις 4/20 τρίποντα (20%); Η Ζάλγκιρις Κάουνας έμοιαζε να έχει δώσει… όρκο νίκης και «κατατρόπωσε» τη Ρεάλ με το εκκωφαντικό 68-47, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική ήττα -με κακή εμφάνιση- της Ρεάλ στην EuroLeague, με τη «βασίλισσα» να διανύει ξεκάθαρα μία περίοδο κάμψης. Απεναντίας, η Ζάλγκιρις έφτασε τα δύο διαδοχικά θετικά αποτελέσματα και πλέον… απειλεί τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, με το οποίο «μάχεται» για την αποφυγή της τελευταίας θέσης της κατάταξης!

Κορυφαίος των νικητών ο Εντγκάρας Ουλανόβας με 15 πόντους, ενώ από τη Ρεάλ ο Εντι Ταβάρες με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν απελπιστικά μόνος στην επίθεση.

 

Ο αγώνας

Η Ζάλγκιρις έδειξε από νωρίς πρόθεση να πάει το παιχνίδι στις επαφές και να βρει ρυθμό μέσω της άμυνας. Με εξαίρεση τον Ταβάρες, κατάφερε να «μπλοκάρει» όλα τα δυνατά «όπλα» των Μαδριλένων και προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (18-8 στο 9΄), προτού ο Πουαριέ γράψει τον επίλογο της πρώτης περιόδου με καλάθι και φάουλ (18-11).

Η διαφορά ελαττώθηκε γρήγορα στους τέσσερις πόντους με 0-5 της Ρεάλ (20-16) στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά οι Λιθουανοί ανέβασαν εκ νέου… στροφές και τη διαφορά στο σκορ, η οποία έφτασε ως και το +9 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου (38-29).

Θα περίμενε κάποιος η «βασίλισσα» να βγάλει αντίδραση στην τρίτη περίοδο. Τουναντίον, πραγματοποίησε τη χειρότερή της περίοδο σε ολόκληρο το ματς, σκοράροντας μόλις 8 πόντους, εκ των οποίων οι έξι ήταν του Ταβάρες. Ως εκ τούτου, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα… κεκτημένα του πρώτου ημιχρόνου και ολοκλήρωσαν και το τρίτο δεκάλεπτο με ασφαλές προβάδισμα (49-37).

Στην τέταρτη περίοδο επήλθε και η ολική… κατάρρευση των Ισπανών. Με τρομερή ενέργεια στην άμυνα, η Ζάλγκιρις «στραγγάλισε» την ομάδα του Λάσο και εκτίναξε την τιμή της διαφοράς πάνω από τις παρυφές των 20 πόντων, φτάνοντας τελικά στη νίκη με το θριαμβευτικό 68-47!

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 38-29, 49-37, 68-47

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά των ομάδων.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News