ΦΙΦΑ: Απόφαση - κόλαφος για τη Ρωσία, την «εξαφανίζει» από το ποδόσφαιρο!

ΦΙΦΑ: Απόφαση – κόλαφος για τη Ρωσία, την «εξαφανίζει» από το ποδόσφαιρο η FIFA!

Πολύ βαριά θα πληρώσει η ποδοσφαιρική Ρωσία την απόφαση της χώρας να εισβάλει στην Ουκρανία, καθώς όπως έκανε γνωστό η FIFA, καμία διοργάνωση δεν θα διεξάγεται σε ρωσικό έδαφος, ενώ θα απουσιάζουν η σημαία και ο εθνικός ύμνος από κάθε διοργάνωση, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα η εθνική ομάδα να αποκλειστεί από κάθε διοργάνωση.

Η FIFA επίσης, φαίνεται πως θα συνεχίσει από εκεί που ξεκίνησε και η διεθνής Ολυμπιακή επιτροπή, καθώς δεν θα αναγνωρίζονται οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας με το όνομα «Ρωσία» αλλά ως ποδοσφαιρική  ομοσπονδία της Ρωσίας, όπως συμβαίνει και στου Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους Ρώσους αθλητές να αγωνίζονται ως μέλη της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η FIFA ακόμα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις UEFA και ΔΟΕ για πιθανό αποκλεισμό όλων των ομάδων από τις διοργανώσεις τους, όσο δεν δίνετε λύση στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ύστερα η διοργανώτρια αρχή βρίσκεται σε συζητήσεις και με τις Πολωνία, Τσεχία και Σουηδία, εθνικές ομάδες οι οποίες είναι να βρεθούν αντιμέτωπες με την Ρωσία για το μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σχετικά με το να βρεθεί μια λύση, καθώς όλες έκαναν τα δικά τους παράπονα και έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η FIFA:

Δεν θα διεξαχθεί διεθνής διοργάνωση σε έδαφος της Ρωσίας, με τους εντός έδρας αγώνες να γίνονται σε ουδέτερες έδρες, χωρίς την παρουσία θεατών.

Οι ομάδες που εκπροσωπούν τη Ρωσία θα αγωνίζονται σε οποιαδήποτε διοργάνωση υπό το όνομα “Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας” και όχι “Ρωσία.

Η σημαία και ο ύμνος της χώρας δεν θα χρησιμοποιούνται στους αγώνες που θα συμμετέχει η “Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας”.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News