Κέβιν Γκαρνέτ: «Ο τρόπος που παίζαμε στους Σέλτικς ήταν ευρωπαϊκός»

Κέβιν Γκαρνέτ: «Ο τρόπος που παίζαμε στους Σέλτικς ήταν ακραιφνώς ευρωπαϊκός»

Σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις αναφορικά με τα ερείσματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ στον τρόπο παιχνιδιού των Μπόστον Σέλτικς και τους αγαπημένους του Ευρωπαίους παίκτες προέβη ο Κέβιν Γκαρνέτ, μέσω του βιβλίου του.

Το βιβλίο του Κέβιν Γκαρνέτ με τίτλο «KG: A to Z: An Uncensored Encyclopedia of Life, Basketball, and Everything in Between» κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα και όπως αναμενόταν έκανε πάταγο στις ΗΠΑ.

Ο πρωταθλητής του NBA το 2008 με τους Μπόστον Σέλτικς, MVP της λίγκας το 2004 και μέλος της επετειακής ομάδας των 75 χρόνων του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ της υφηλίου, αφιέρωσε χώρο στο βιβλίο του να αναδείξει την επιρροή του ευρωπαϊκού μπάσκετ στο NBA και συνάμα να καταρρίψει ορισμένα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί με την πάροδο των χρόνων.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με την επιρροή του ευρωπαϊκού πλάνου στην εξέλιξη του NBA, ήταν κατηγορηματικός, χρησιμοποιώντας τα παραδειγματα τόσο της δικιάς του ομάδας, των Σέλτικς, όσο και των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς της περασμένης δεκαετίας, που… σάρωσαν με τρεις κατακτήσεις του τίτλου μέσα σε τέσσερα χρόνια.

«Κάποιοι λένε ότι το ευρωπαϊκό στυλ είναι soft. Mαλ…ίες. Τι νομίζεις ότι κάναμε στη Βοστώνη; Τι νομίζεις ότι έκαναν οι Γουόριορς κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος; Ο τρόπος που παίζαμε ήταν καθαρά ευρωπαϊκός», έγραψε.

Επιπρόσθετα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αγαπημένο του Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα, ο οποίος ήταν ο Αρβίντας Σαμπόνις, όπως αποκάλυψε:

«Ο αγαπημένος μου Ευρωπαίος όλων των εποχών ήταν ο Αρβίντας Σαμπόνις, γεννημένος στη Λιθουανία. Είχα κασέτες του να παίζει για την ΕΣΣΔ. Ήταν ένα κτήνος. Στάθηκε στο ύψος του ενάντια στους Γιούινγκ και Ρόμπινσον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του ’88. Μας έμαθε ότι οι Αμερικανοί δεν ήταν οι μόνοι που μπορούσαν να παίξουν. Είχε άλμα, μπορούσε να παίξει και τις πέντε θέσεις. Χρησιμοποιούσε και τα δύο χέρια. Ευέλικτος. Και επίσης είχε μυαλό. Το 1995, τον συνάντησα στα αποδυτήρια του Alamodome στο Σαν Αντόνιο. Ήταν εκεί πίσω με τη γυναίκα του, καθώς και με έναν από τους γιους του, ο οποίος είχε ένα κεφάλι γεμάτο τρελά μαλλιά. Μιλώντας με την προφορά του και τον δυνατό τρόπο του, ο Αρβίντας μας μάγεψε όλους με τις ιστορίες του για το παιχνίδι. Η δική του καριέρα τελείωσε άδοξα με τους δύο αχίλλειους τένοντες. Ο καθένας θα σου πει ότι μετά από αυτό, δεν είσαι ποτέ ο ίδιος. Χάνεις την εκρηκτικότητά σου. Σε μια πιο χαρούμενη νότα, ο γιος του, με τα τρελά μαλλιά, ήταν ο Ντομάντας Σαμπόνις, ο οποίος μπήκε στο ΝΒΑ το 2016 με την OKC. Θεωρώ τον πατέρα του Ντομάντας έναν από τους ήρωές μου».

Τέλος, έπλεξε το εγκώμιο και άλλων Ευρωπαίων θρύλων: «Και άλλοι Ευρωπαίοι ήταν εκπληκτικοί. Ο Γερμανός Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο Ισπανός Πάου Γκασόλ. Ο Αργεντινός-Ιταλός Μανού Τζινόμπιλι».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News