Ίντερ: Το ματς με την Λίβερπουλ έχει ιδιαίτερη σημασία για το μέλλον της

Η Ίντερ κυνηγάει ένα θαύμα στο «Άνφιλντ» απόψε, μετά από την ήττα της με 2-0 στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τους «16» στο Champions League. Στις τάξεις της ξέρουν πως είναι σχεδόν απίθανο να προκριθούν. Ωστόσο, το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία για το κλαμπ και το μέλλον του.

Η παρουσία του Στίβεν Ζανγκ

Ο Στίβεν Ζανγκ, ιδιοκτήτης της Ίντερ, τέθηκε επικεφαλής της αποστολής των «νερατζούρι» για την Αγγλία. Προκάλεσε έκπληξη ακόμη και σε στελέχη του συλλόγου. Ο Κινέζος επιχειρηματίας δεν έκανε κάτι τέτοιο από το «Final 8» του Europa League το 2020 στη Γερμανία, όπου η ομάδα έφτασε στον τελικό.

Στο περιβάλλον της Ίντερ ερμηνεύουν αυτή την απόφαση ως μια απόδειξη του ενδιαφέροντός του να συνεχίσει να διοικεί την ομάδα – παρά τις φήμες τους προηγούμενους μήνες περί πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Εικάζεται πως θέλει να εκμεταλλευτεί την παρουσία του εκεί προκειμένου να δικτυωθεί με τους παράγοντες των άλλων κορυφαίων κλαμπ με την Ίντερ ν’ αναζητά να παίξει ολοένα και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στα κέντρα των αποφάσεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Είναι, δε, ενδεικτικό πως επέλεξε να πάει στο Λίβερπουλ κι όχι στη Μαδρίτη (σ.σ. η Ίντερ έπαιξε μ’ εκείνη στη φάση των ομίλων). Σύμφωνα με τις πληροφορίες όταν πρόσφατα ο Αντρέα Ανιέλι, αφεντικό της Γιουβέντους και ισχυρός παράγοντας της European Super League, μίλησε για 11 κι όχι 12 ομάδες που συνδέονται ακόμη – νομικά – με τον συνεταιρισμό, δεν έκανε λάθος. Η μια που φέρεται να έχει απεμπλακεί εντελώς είναι η Ίντερ. Η Λίβερπουλ, όπως και οι άλλες της Premier League, επίσης φαίνεται να βρίσκονται σε διαδικασία απεμπλοκής και τυπικά.

Το συμβόλαιο του Σιμόνε Ιντσάγκι

Το ματς της Ίντερ με την Λίβερπουλ έχει σημασία κι από μια άλλη οπτική γωνία, όσον αφορά στο μέλλον του κλαμπ. Ο Ζανγκ φέρεται να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τον προπονητή Σιμόνε Ιντσάγκι. Σε σημείο που σ’ αυτό το ταξίδι βολιδοσκόπησε και το ενδεχόμενο επέκτασης της συμφωνίας τους ως το 2024 με οψιόν για το 2025.

Ο Ιντσάγκι ως τώρα έχει πετύχει τους στόχους του κλαμπ: πρόκριση στους «16» του Champions League, κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ιταλίας. Ο τρίτος είναι η εξασφάλιση της συμμετοχής στους ομίλους του επόμενου Champions League και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τα καταφέρει και εκεί.

Οπότε ο Ιντσάγκι κι ο Ζανγκ είχαν την ευκαιρία ν’ ανταλλάξουν απόψεις και για το μέλλον. Η οικονομική κατάσταση της Ίντερ δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με το περασμένο καλοκαίρι. Τα 58 εκατομμύρια ευρώ που έχει ήδη εξασφαλίσει από το φετινό Champions League σαφώς και παίζουν σημαντικό ρόλο.

Έτσι, η Ίντερ μπορεί να φύγει από το «Ανφιλντ» χωρίς κάτι ουσιαστικό, αλλά με το μέλλον της χαρτογραφημένο…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News