La Liga: Η «μάχη» για την έξοδο στο Champions League

La Liga: Στη «μάχη» για το Champions League εμπλέκονται 6 ομάδες τις οποίες χωρίζουν 11 βαθμοί, με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα να έχουν το πάνω χέρι.

Η διεκδίκηση των δύο τελευταίων θέσεων της πρώτης τετράδας στην Primera División συνεχίζεται με συναρπαστικό τρόπο, αφού από την τρίτη Ατλέτικο Μαδρίτης μέχρι και την όγδοη Αθλέτικ Μπιλμπάο η διαφορά είναι 11 βαθμοί.

Μάλιστα πριν την έναρξη αυτής της αγωνιστικής και τη νίκη των «ροχιμπλάνκος» επί της Κάντιθ η διαφορά που χώριζε τις έξι ομάδες ήταν μόλις οκτώ βαθμοί, πράγμα το οποίο επιτρέπει και στους υπόλοιπους να ονειρεύονται όχι μόνο ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά ακόμα και είσοδο στη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη.

Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα σε ανοδική πορεία

Ειδικότερα οι Καταλανοί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ομάδα του ηττήθηκε για τελευταία φορά στο ισπανικό πρωτάθλημα από την Μπέτις στο «Καμπ Νόου» στις 4 Δεκεμβρίου του 2021. Έκτοτε το σερί της είναι 6 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 10 αναμετρήσεις πρωταθλήματος με επί μέρους απολογισμό τερμάτων 25 υπέρ και 12 κατά. Αυτά τα συνεχόμενα αποτελέσματα έδωσαν ώθηση από την Μπαρτσελόνα και την πήγε από την έβδομη στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από την πλευρά της η Ατλέτικο Μαδρίτης μετά την εντός έδρας ήττα από τη Λεβάντε είχε βρεθεί στην πέμπτη θέση. Ωστόσο τις τελευταίες περίπου 30 ημέρες η ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε έχει καταγράψει 4 συνεχόμενες νίκες με επί μέρους απολογισμό τερμάτων 10 υπέρ και μόλις 2 κατά. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης έχουν ξαναπάρει την κατάσταση στα χέρια τους, ωστόσο οι φετινές «παραφωνίες» τους δεν τους επιτρέπουν να δουν το υπόλοιπο του πρωταθλήματος με χαλαρότητα.

Έχασαν έδαφος, αλλά παραμένουν «ζωντανές»

Μετά το 4-1 στην έδρα της Εσπανιόλ η εκπληκτική φέτος Μπέτις του Μανουέλ Πελεγρίνι ήταν στην τρίτη θέση. Ωστόσο στα επόμενα 5 ματς έκανε 2 νίκες και 3 ήττες και τώρα είναι στην πέμπτη θέση, πάνω από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, η οποία ουσιαστικά πληρώνει το κακό διάστημα από τις 21 Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 Φεβρουαρίου με τις 4 ήττες, τις 4 ισοπαλίες και τη μόλις 1 νίκη. Στα πέντε τελευταία ματς έχει τρεις νίκες και έχει κάπως ισορροπήσει η κατάσταση, ωστόσο η συνέχεια αναμένεται δύσκολη.

Το ίδιο βεβαίως ισχύει για τη Βιγιαρεάλ και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι οποίες με τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουν τις λιγότερες πιθανότητες για την τετράδα, αλλά μόνο και μόνο η παρουσία τους στις συγκεκριμένες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα μπορεί να παίξει ρυθμιστικό ρόλο.

Τα επόμενα ματς

Το άμεσο μέλλον θα δείξει το δρόμο στις ομάδες. Η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα έχουν το προβάδισμα. Μετά τη νίκη με την Κάντιθ οι «ροχιμπλάνκος» έχουν μπροστά τους το εκτός έδρας με τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Η Μπαρτσελόνα έχει το ματς με την Οσασούνα και την αμέσως επόμενη αγωνιστική το Clásico. H Μπέτις παίζει με Αθλέτικ Μπιλμπάο και Θέλτα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ με Αλαβές και Σεβίλλη, η Βιγιαρεάλ με Θέλτα και Κάντιθ, ενώ η Αθλέτικ Μπιλμπάο μετά το παιχνίδι με την Μπέτις υποδέχεται τη Χετάφε. Σε κάθε περίπτωση η «μάχη» για την τετράδα και τις ευρωπαϊκές θέσεις είναι και φέτος συναρπαστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΚΑΝΤΙΘ 2-1: Δεν έπεισε αλλά… κέρδισε

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: «Υπογράφει ο Εμπαπέ την ερχόμενη εβδομάδα»

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Τη δυσκολεύουν οι «μικροί» της La Liga

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News