Super League: Ο σχολιασμός των επίμαχων φάσεων των playoffs από τους Βαρούχα και Σπάθα

Super League: Ο σχολιασμός των επίμαχων φάσεων της πρώτης αγωνιστικής των playoffs από τους Βαρούχα και Σπάθα

Οι τηλεκριτικοί διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας και Ηλίας Σπάθας τοποθετήθηλαν στις κυριακάτικες αθλητικές εκπομπές των καναλιών ΕΡΤ και MEGA αντίστοιχα, για τις εαμφισβητούμενες φάσεις της 1ης αγωνιστικής των playoffs.

Δείτε τι δήλωσαν για κάθε παιχνίδι:

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

«Πολύ καλή η διαιτησία και προσχηματικές οι διαμαρτυρίες» είπε ο Ηλίας Σπάθας για τον Μαυροβούνιο ρέφερι στη Λεωφόρο. Ο Παναγιώτης Βαρούχας χαρακτήρισε τη διαιτησία «μετριότατη με πολλά λάθη και πολλές χαμένες κίτρινες κάρτες». 

Ο Σπάθας είπε ότι ορθώς δεν δόθηκε πέναλτι στο χέρι του Σάρλια, επειδή η μπάλα πάει στο χέρι και όχι το αντίθετο. Για τη φάση του πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ και το γκολ της Ένωσης που ακυρώθηκε στο 49’, δεν είχαν αμφότεροι αμφιβολία για την ορθότητα των υποδείξεων.

Για ένα πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο 58’, ο Σπάθας είπε ότι είναι δύσκολη φάση και το πλάνο δείχνει ότι η ανατροπή του Αϊτόρ από τον Άμραμπατ γίνεται εκτός περιοχής.

Ολυμπιακός – Άρης

Για το πρώτο πέναλτι που κέρδισε ο Ολυμπιακός, Βαρούχας και Σπάθας υποστηρίζουν ότι η υπόδειξη ήταν σωστή. Και οι δύο συμφώνησαν όσον αφορά τον Κουέστα τη στιγμή της εκτέλεσης, όταν δεν πατούσε κανένα από τα δύο πόδια του στη γραμμή και έπρεπε να δοθεί επανάληψη. 

Όσον αφορά το πέναλτι που κέρδισε ο Άρης και… πήρε πίσω το VAR, στο πέσιμο του Καμαρά, τόνισαν ότι δεν υπάρχει παράβαση και μάλιστα ο παίκτης του Άρη χτυπά στο πρόσωπο τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά το πέναλτι στο 83’, ο Βαρούχας είπε πως υπάρχει παράβαση αφού ο Φερνάντες έχει πιάσει τον Σισέ από τη μέση και ο Σπάθας συμφώνησε συμπληρώνοντας ότι ο παίκτης του Άρη δεν ενδιαφέρεται να παίξει την μπάλα.

Ο Βαρούχας αναφέρθηκε και στην αψιμαχία του Αμπουμπακάρ Καμαρά με τον Αγκιμπού Καμαρά, τονίζοντας ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού θα έπρεπε να αντικρύσει την κόκκινη κάρτα, καθώς κλώτσησε τον αντίπαλο.

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Παναγιώτης Βαρούχας και ο Ηλίας Σπάθας αναφέρθηκαν στον Φελίπε Σοάρες που αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα στο 43’, αλλά θα έπρεπε να δεχτεί και μια δεύτερη στο 45+1’ για κλωτσιά στο στέρνο του Ντομίνγκεθ.

Για τα πέναλτι που ζήτησαν οι Θεσσαλονικείς με «θύματα» τον Ζαμπά και τον Σάστρε, για την πρώτη περίπτωση συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε παράβαση, ενώ για δεύτερη τοποθετήθηκε μόνο ο Βαρούχας, λέγοντας ότι και πάλι ο διαιτητής σωστά υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News