Ρεάλ Μαδρίτης: Αλλαγή εικόνας σε La Liga και Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Κάρλο Αντσελότι έχει ανεβάσει τις γραμμές του, με αποτέλεσμα να μετράει 5 συνεχόμενες νίκες σε La Liga και Champions League.

Μετά την ήττα στο πρώτο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν οι «μερένγκες» μετρούν 5 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, πράγμα το οποίο οφείλεται εν πολλοίς στο ότι ο Κάρλο Αντσελότι έχει ανεβάσει τις γραμμές του στον αγωνιστικό χώρο.

Επιπλέον μέσα σ’ αυτό το διάστημα η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει συνολικά 14 γκολ, ενώ ο Τιμπό Κουρτουά έχει μαζέψει μόλις δύο φορές την μπάλα από τα δίχτυα του. Αυτή η αλλαγή έχει συνδυαστεί φυσικά  με ένα ακόμα εξαιρετικό χρονικό διάστημα του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος όμως τραυματίστηκε στο ματς με τη Μαγιόρκα και είναι αμφίβολος εν όψει Clasico.

Τα κοινά σημεία των δύο τελευταίων αγώνων

Είναι ακριβώς αυτή η ασφυκτική πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης που φέρνει αποτελέσματα. Στη ρεβάνς με την Παρί Σεν Ζερμέν ο Καρίμ Μπενζεμά έπαιξε μεγάλο ρόλο στο λάθος του Ντοναρούμα και εν συνεχεία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο ματς πρωταθλήματος με τη Μαγιόρκα ο Βαλβέρδε πίεσε τον Μπαμπά, προκάλεσε την απώλεια της κατοχής του αμυνόμενου των νησιωτών, με αποτέλεσμα ο Βινίσιους να συνεχίσει τη φάση και να ανοίξει το σκορ για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το κατά κοινή ομολογία χειρότερο ματς της σεζόν ήταν το πρώτο με την Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτή η κατάσταση όμως κινητοποίησε το τεχνικό επιτελείο των Μαδριλένων και τα αποτέλεσμα είναι ορατά τις τελευταίες σχεδόν τριάντα ημέρες: η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκει πιο εύκολα το γκολ, αλλά και δεν απειλείται τόσο εύκολα στα περισσότερα ματς, αν εξαιρέσουμε τις ευκαιρίες των Παριζιάνων πριν από μία εβδομάδα.

Φέντε Βαλβέρδε και Εντουάρντο Καμαβινγκά

Χωρίς… πνευμόνια στο κέντρο δεν κάνεις τίποτα. Νόμος! Ένα από τα σχόλια που είχε κάνει ο Αντσελότι μετά την πρόκριση με την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν η ενέργεια που πήρε στο χώρο του κέντρου με την είσοδο του Καμαβινγκά. Δεν το συζητάμε ότι οι δύο τους είναι ακόμα στη σκιά της τριάδας Καζεμίρο-Κρόος-Μόντριτς. Αλλά όσο παραμένουν σε υψηλό επίπεδο ο Γάλλος και ο Ορουγουανός, τόσο πιο πολύ κερδισμένη θα βγαίνει η Ρεάλ Μαδρίτης και σε επίπεδο τακτικής και φυσικά στο δημιουργικό κομμάτι. 

Η μεγάλη δοκιμασία

Το διάστημα της Ρεάλ Μαδρίτης είναι εξαιρετικό. Βέβαια τώρα έχει μπροστά της το Clasico απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα, η οποία έχει πάρει τα πάνω της και σκοράρει ακατάπαυστα. O «πονοκέφαλος» του Κάρλο Αντσελότι έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα ή μη του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στην γάμπα αλλά και μ’ αυτή του Φερλάν Μεντί, ο οποίος έφυγε και αυτός με μυϊκό πρόβλημα. Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές. Μπορεί η Βασίλισσα να έχει πάρει διαφορά σχετικής ασφαλείας, αλλά ο «Καρλέτο» ήταν σαφέστατος σε κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα: «Πως γίνεται να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα; Έχω χάσει Champions League, ενώ προηγούμασταν με τρία γκολ διαφορά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ: Πέρασε τον Τιερί Ανρί κι έγινε ο πρώτος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου

ΜΑΓΙΟΡΚΑ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 0-3: Ξέσπασε στο δεύτερο και η παρέλαση για το πρωτάθλημα συνεχίστηκε

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: «Υπογράφει ο Εμπαπέ την ερχόμενη εβδομάδα»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News