Μπαρτσελόνα: Από το 2019 χωρίς νίκη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Μπαρτσελόνα: Στις 2 Μαρτίου του 2019 η Μπαρτσελόνα είχε νικήσει για τελευταία φορά τη Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα ο Τσάβι θέλει να αλλάξει και πάλι τη «μοίρα» των Clasico.

Στις 2 Μαρτίου είχαν συμπληρωθεί τρία χρόνια από την τελευταία νίκη των «μπλαουγκράνα» σε Clasico και τώρα η ομάδα του Τσάβι θέλει να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική δυναμική της και να επικρατήσει ξανά της μεγάλης αντιπάλου της.

Ο τελευταίος θρίαμβος της Μπαρτσελόνα είχε έρθει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με το γκολ του Ιβάν Ράκιτιτς σε ματς πρωταθλήματος και μάλιστα ήταν μόλις τρεις μέρες μετά από ένα 0-3 στο Copa del Rey.

To σερί της Ρεάλ Μαδρίτης

Οι «μερένγκες» μετρούν 5 νίκες και 1 ισοπαλία στα 6 τελευταία Clasico. Μία απαραίτητη διευκρίνηση: αναφορικά με τα ενενηντάλεπτα υπάρχει μία ισοπαλία περισσότερη, αφού η τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν ο ημιτελικός του ισπανικού σούπερ καπ και εκεί η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι νίκησε στην παράταση μία Μπαρτσελόνα, η οποία είχε αρχίσει σιγά σιγά να ανακάμπτει σε αγωνιστικό επίπεδο.

Επιπλέον αυτές οι πέντε νίκες έχουν έρθει με συνεχόμενη μορφή μετά τη λευκή ισοπαλία στις 18 Δεκεμβρίου του 2019 στο «Καμπ Νόου», εκεί όπου η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε για τελευταία φορά στις 28 Οκτωρίου του 2018 με σκορ 5-1 και τον Λουίς Σουάρες να συμπληρώνει χατ-τρικ.

Ο Τσάβι ξέρει από αλλαγή δυναμικής

Ο νυν προπονητής της Μπαρτσελόνα γνωρίζει πως είναι να αλλάζει η ομάδα του την κατάσταση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το είχε κάνει ως ποδοσφαιριστής στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» στις 25 Απριλίου του 2004, όταν οι Μαδριλένοι είχαν ανοίξει το σκορ με τον Σαντιάγο Σολάρι, οι «μπλαουγκράνα» είχαν ισοφαρίσει με τον Πάτρικ Κλάιφερτ και ο Τσάβι είχε πετύχει το γκολ της νίκης στο 86ο λεπτό. Ήταν ένα αποτέλεσμα, το οποίο είχε δώσει ουσιαστικά τον τίτλο του πρωταθλητή στην Μπαρτσελόνα, με την πρώτη νίκη της σε Clasico μετά τις 21 Οκτωβρίου του 2000 και το 2-0 στη Βαρκελώνη.

Τώρα ακόμα και με νίκη η Μπαρτσελόνα είναι μάλλον απίθανο να προλάβει να ανατρέψει την κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα του ισπανικού πρωταθλήματος. Ωστόσο εδώ μιλάμε για αλλαγή ψυχολογίας και οι Καταλανοί, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, θέλουν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στο σερί τους με μία νίκη στο σπουδαιότερο και πιο λαμπερό ντέρμπι του πλανήτη. 

Χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα μέσα στο 2022

Η Μπαρτσελόνα δεν έχει φύγει με σκυμμένο το κεφάλι από κανένα ματς της ισπανικής λίγκας μέσα στο νέο έτος. Η επιρροή του Τσάβι είναι πλέον ολοφάνερη και σε επίπεδο ψυχολογίας. Απέναντί τους έχουν μία Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ναι μεν πηγαίνει χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά, αλλά βρίσκεται και αυτή σε εξαιρετική κατάσταση. Η αίσθηση που μας αφήνουν και οι δύο ομάδες είναι ότι θα δούμε ένα πολύ ισορροπημένο και συναρπαστικό παιχνίδι, το πρώτο Clasico στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» μετά από εκείνο το 2-0 της Ρεάλ Μαδρίτης την 1η Μαρτίου του 2020, λίγο πριν κλείσουν τα πάντα λόγω πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Χάνει το «clasico» με την Μπαρτσελόνα ο Μπενζεμά

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Το πρώτο Clasico χωρίς τις… clasico φανέλες!

ΦΡΕΝΚΙ ΝΤΕ ΓΙΟΝΓΚ: «Θα υπέγραφα 6ετή ανανέωση με την Μπάρτσα»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News