Παρί Σεν Ζερμέν: Το καλοκαιρινό ξήλωμα μπορεί να έχει και... Μέσι

Παρί Σεν Ζερμέν: Το καλοκαιρινό ξήλωμα μπορεί να έχει και… Μέσι για τον οποίο υπάρχει μεγάλος προβληματισμός

Το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών θα είναι αυτό που έρχεται στο Παρίσι. Η Παρι  Σεν Ζερμέν έμεινε και πάλι νωρίς εκτός Champions League, ένα ακόμα πρωτάθλημα δε λέει και πολλά στην διοίκηση με αποτέλεσμα να είναι πολλοί εκείνοι που θα πληρώσουν το μάρμαρο της νέας αποτυχίας.

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται ο αθλητικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος που αποτελεί τον ιθύνοντα νου του ποδοσφαιρικού τμήματος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πλέον στο χείλος του… γκρεμού, γεγονός που οφείλεται σε συνεχόμενες λανθασμένες αποφάσεις. Πρώτη και καλύτερη η απόλυση του Τόμας Τούχελ τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς είχε έρθει σε ρήξη με τον Γερμανό τεχνικό, που στη συνέχεια πήγε στην Τσέλσι και κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Η θητεία του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δεν έχει προσφέρει τίποτα παραπάνω (το αντίθετο), ενώ πολλές μεταγραφές του καλοκαιριού δεν έχουν αξιοποιηθεί, με κορυφαίες όλων αυτές των Σέρχιο Ράμος και Τζίνι Βαϊνάλντουμ, που έχουν από τα πιο βαριά συμβόλαια της ομάδας.

Φεύγει η μισή ομάδα από το Παρίσι

Ανεπηρέαστοι προφανώς δεν πρόκειται να μείνουν ούτε οι παίκτες. Εκτός από τους Σέρχιο Ράμος και Τζίνι Βαϊνάλντουμ που έχουν απογοητεύσει πλήρως, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, υπάρχουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές που θα αποχαιρετήσουν. Μεταξύ του Κέιλον Νάβας και Τζίτζι Ντοναρούμα, ο Κοσταρικανός αναμένεται να «φαγωθεί» λόγω προοπτικής, ο Ντι Μαρία δεν έχει συμβόλαιο, ενώ σε δύσκολη θέση είναι και οι Μάουρο Ικάρντι, Γιούλιαν Ντράξλερ, Λαϊβίν Κουρζαβά, Αντερ Ερέρα, αλλά είναι άγνωστο αν θα βρεθούν αγοραστές για όλους αυτούς.

Προβληματισμός για Μέσι

Ολος ο ποδοσφαιρικός κόσμος ήταν ανυπόμονος να δει τα κατορθώματα του Λιονέλ Μέσι, μακριά από το ασφαλές περιβάλλον της Μπαρτσελόνα. Το αποτέλεσμα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικό.Σε 29 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, σημείωσε μόλις οκτώ γκολ, τρία μόνο στο πρωτάθλημα και δεν είναι ανακριβές ότι υπάρχει προβληματισμός. Φαντάζει ακραίο να χωρίσουν οι δύο πλευρές έπειτα από μόλις μία σεζόν, αλλά σε ένα καλοκαίρι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News