ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0: Ποια παράδοση; Στη Φιλαδέλφεια είναι όλα αλλιώς!

EUROKINISSI

Η παράδοση του ΠΑΟΚ, η «κατάρα» του Βαρέλα, δεν έπιασαν στη Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ γύρισε σπίτι της και μαζί γύρισε στις νίκες επί του ΠΑΟΚ, με σκορ 2-0 και επίδειξη ισχύος!

Η ΑΕΚ μετρούσε μια νίκη στα τελευταία 16 παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ, και αυτή δεν ήταν στην έδρα της. Ή μάλλον στην «έδρα» της. Τώρα που τα εισαγωγικά βγήκαν, η ΑΕΚ παίζει στο σπίτι της και κατάφερε να σπάσει το μεγάλο σερί του ΠΑΟΚ εναντίον της. Η Ένωση επικράτησε με 2-0, συνεχίζει στην δεύτερη θέση, την ώρα που ο ΠΑΟΚ απομακρύνεται από αυτή…

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με ξέφρενο ρυθμό, και τις δυο ομάδες να έχουν από δυο τελικές. Ο ΠΑΟΚ απείλησε με τους Κωνσταντέλια και Ολιβέιρα.

Η ΑΕΚ απάντησε με ευκαιρίες από τους Αραούχο και Γκατσίνοβιτς.

 

Από το 15′ και μετά η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία, είχε ελαφρά κατοχή αλλά δεν ήταν τόσο απειλητική όσο θα ήθελε, καθώς της έλειπε η καλή τελική πάσα. Η Ένωση βρήκε το γκολ ασκώντας πίεση στον ΠΑΟΚ μέσα στη μεγάλη του περιοχή. Ο Αραούχο, στο 34′, έκλεψε από τον Ντάντας και έστρωσε τη μπάλα στον Γκαρσία, ο οποίος είχε όλο το χώρο και το χρόνο για ένα σουτ με το οποίο έκανε το 1-0.

Η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 2-0, με τον Κοτάρσκι να λέει απίθανο «όχι» στο εντυπωσιακό σλάλομ του Πινέδα, στο 38′.

Στο 39′ ο πάγκο τους ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός πως ο Αραούχο δεν τιμωρήθηκε με κάρτα, σε φάουλ στον Κωνσταντέλια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει διάθεση αλλά καμία ουσία και την ΑΕΚ να «τελειώνει» το ματς στο 61′. Ο Ελιάσαν «χόρεψε» τον Κουλιεράκη και έστρωσε στον Γκατσίνοβιτς, με τον Σέρβο να κάνει το 2-0 και να σκαρφαλώνει εκστασιασμένος στην κερκίδα.

Ο Λουτσέσκου, με τριπλή αλλαγή (Σβαμπ, Καντουρί, Μπίσεσβαρ) προσπάθησε να δώσει πνοή στη μεσοεπιθετική του γραμμή, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Η ΑΕΚ έψαξε ένα τρίτο γκολ για να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στο ματς αλλά δεν το βρήκε.

Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε την ΟΠΑΠ Αρένα στο πόδι για την πρώτη εντός έδρας νίκη της επί του ΠΑΟΚ μετά από πέντε χρόνια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News