Γιώργος Χελάκης: Οι ακατανόητες επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ...

Γκουστάβο Πογέτ
eurokinissi

Ο Γιώργος Χελάκης σχολιάζει τις ακατανόητες επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ. Διαβάστε στη SportDay της Κυριακής (03/09).

Πρώτα απ’ όλα να λύσουμε μία παρεξήγηση. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι βέβαια για να οδηγεί την Εθνική μας ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι όμως και για να δημιουργεί μία συνέχεια, μία εξέλιξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οπως κάθε ομοσπονδιακός τεχνικός, έτσι κι ο Γκουστάβο Πογέτ, στο τέλος της ημέρας θα κριθεί απ’ το αποτέλεσμα. Στην προκειμένη περίπτωση θα κριθεί απ’ το αν θα καταφέρει να στείλει την ομάδα μας στα τελικά του Εuro 2024. Απ’ όποιον δρόμο κι αν το καταφέρει.

Μεχρι τότε δεν σημαίνει ότι θα αποτελεί άγραφο χαρτί κι ότι οι επιλογές και οι συμπεριφορές του θα παραμένουν στο… απυρόβλητο. Θα κρίνεται με βάση το σκεπτικό όποιου αποφασίζει να τον κρίνει, όπως θα κρίνονται κι όλοι αυτοί που τον κρίνουν και -πολύ περισσότερο- τον επικρίνουν. Υποθέτω ότι κανείς δεν θέλει μία Εθνική ομάδα κέντρο διερχομένων, όπου από παιχνίδι σε παιχνίδι θ’ αλλάζουν οι μισοί παίκτες. Απ’ την άλλη, η Εθνική δεν μπορεί να είναι ένα κλειστό κλαμπ, στο οποίο θα καλούνται οι ίδιοι κι οι ίδιοι ανεξάρτητα απ’ το αν παίζουν στις ομάδες τους, ανεξάρτητα απ’ το αν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο Πογέτ, με τις κλήσεις που έκανε, βρέθηκε πάλι στη δίνη του κυκλώνα. Θα περιμένουμε, αύριο, να δώσει κάποιες εξηγήσεις για τα πολλά ζητήματα που προέκυψαν. Με βάση τα όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε είναι ακατανόητο να μένουν εκτός κλήσεων παίκτες όπως ο Βαγιαννίδης κι ο Κωνσταντέλιας. Δεν πείθει ο Ουρουγουανός τεχνικός όταν καλεί τον Ρότα και δεν καλεί τον νεαρό δεξιό μπακ του Παναθηναϊκού. Γεννά μεγάλα ερωτηματικά να καλείται π.χ. ο Χατζηγιοβάννης και να μην καλείται το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ.

Αυτά είναι ακατανόητα πράγματα για όλους εμάς που παρακολουθούμε την Εθνική και περιμένουμε κάποιες λογικές εξηγήσεις απ’ το στόμα του κυρίου Πογέτ. Διαρροές του τύπου «δεν με προσέχει ο Κωνσταντέλιας όταν μιλάω και δεν με κοιτάει στα μάτια», εκθέτουν τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ας το έχουν υπόψη τους αυτοί που τις κάνουν, ας έχει όμως και κάτι υπόψη του ο ίδιος ο κύριος Πογέτ: το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα σταματήσει όταν ο ίδιος θα σταματήσει την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Με την έννοια αυτή είναι επίσης ακατανόητο να μην καλείται ο νεαρός γκολκίπερ Μανδάς, που έγινε πρόσφατα μεταγραφή απ’ τον ΟΦΗ στη Λάτσιο. Να μην καλείται ο πρώτος σκόρερ του oλλανδικού πρωταθλήματος, ο Δουβίκας, άσχετα αν τραυματίστηκε ο Φώτης Ιωαννίδης κι άνοιξε μία θέση.

Τώρα γιατί καλεί τον 36χρονο Τζαβέλλα κι αγνοούνται νεότεροι στόπερ είναι κι αυτό ένα απ’ τα πολλά ερωτήματα, στα οποία καλείται να δώσει απάντηση ο κύριος Πογέτ – κι όχι μόνο αυτός. Εδώ που τα λέμε, όταν δημιουργούνται τέτοιου είδους σοβαρά ζητήματα καλό είναι να παίρνουν θέση κι οι Φύσσας και Κωνσταντινίδης, οι οποίοι τον πλαισιώνουν απ’ την πλευρά της ΕΠΟ. Αν ο κύριος Πογέτ σκέφτεται μία φορά το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Εθνικής, τα δύο στελέχη της έχουν την υποχρέωση να το σκέφτονται πέντε και δέκα φορές…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News