Στ. Γεωργακόπουλος: Μία... ρεζέρβα που αξίζει όσο ένα ρόστερ

Ζουλιάν Μπιανκόν
eurokinisi

Ο Ζουλιάν Μπιανκόν έκανε μεταγραφή με ένα δεκάρι εκατομμύρια πηγαίνοντας από την Τρουά στη Νότιγχαμ. Κάπου τόσο κοστίζει όλο το ρόστερ του Παναιτωλικού. Ανέκδοτο, λοιπόν, να συζητάμε για να το αν μπορεί ή όχι σε αυτό το επίπεδο ο Γάλλος αμυντικός… Γράφει ο Σταύρος Γεωργακόπουλος στη Sportday του Σαββάτου (25/11)

O Ζουλιάν Μπιανκόν, όπως και ο Ομάρ Ρίτσαρντς, βρέθηκαν από σπόντα στον Ολυμπιακό. Για να ακριβολογούμε τους έστειλαν στον Πειραιά κάποιοι σοβαροί τραυματισμοί που αποτέλεσαν τροχοπέδη  στην -μέχρι σήμερα- καριέρα τους. Το γεγονός ότι αμφότεροι χρειάστηκαν χρόνο για να φτάσουν στο  επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης και αγωνιστικής ετοιμότητας, δεν σημαίνει πολλά. Αντίθετα,  αυξάνει το κίνητρο για να φτάσουν εκεί που πραγματικά αξίζουν, εκεί που η ποδοσφαιρική τους πάστα  επιτρέπει.

Ο 23χρονος Γάλλος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά σε μία από τις κορυφαίες ακαδημίες της Ευρώπης, αυτήν  της Μονακό. Πέρα από την πατρίδα του όπου φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Πριγκιπάτου και της  Τρουά, έχει παίξει στο Βέλγιο με τη Σερκλ Μπριζ, ενώ φυσικά ήρθε από την Αγγλία και τη Φόρεστ. Και  μόνο το γεγονός ότι σε αυτή την ηλικία έχει αγωνιστεί σε τέσσερις διαφορετικές χώρες και η τελευταία  του μεταγραφή από την Τρουά στη Νότιγχαμ έφτασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ, κάτι λέει.

Οσο κοστολογείται μόνος του ο Μπιανκόν, αξιολογείται όλο το ρόστερ του Παναιτωλικού που θα  αποδεχθούν σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» στο άδειο, λόγω τιμωρίας, Καραϊσκάκη. Το να συζητάμε, λοιπόν,  αν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής μπορεί να σταθεί ή όχι σε αυτό  το επίπεδο ακούγεται στα  δικά μου αυτιά ως ανέκδοτο. Δέχομαι ότι τα χρήματα δεν παίζουν ποδόσφαιρο, όπως επίσης ότι ουδείς  έχει συμβόλαιο με την επιτυχία, πριν τη συναντήσει μέσα στο γήπεδο, ωστόσο, ορισμένα πράγματα είναι  πολύ απλά.

Ο Μπιανκόν υπήρξε μέλος ακόμη και της U19 της Γαλλίας κι αυτό δεν έγινε πριν από αιώνες, αλλά εδώ και  μία τετραετία. Αν δούμε ποιοι παίκτες, στην ίδια ηλικία, βρίσκονται τώρα στην Ανδρών της φιναλίστ του  Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα. Από ‘κει και πέρα, είναι θέμα του ίδιου, του  προπονητή και των συμπαικτών του το πως θα προσαρμοστεί στο σύνολο. Αυτή είναι άλλη κουβέντα…

Πάνω – κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον Ομάρ Ρίτσαρντς. Δεν ξέρω αν θα συμπεριληφθεί στο σημερινό πλάνο λόγω της καθυστερημένης επιστροφής του Ορτέγκα από την Αργεντινή, αλλά μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει παίξει, έστω κι ως εναλλακτική επιλογή, στη Μπάγερν Μονάχου. Και είναι μόλις 25 ετών. Διεθνής κι αυτός με την U21 της Αγγλίας.

Στο χέρι και των δύο είναι να αποτελέσουν δύο σημαντικές εσωτερικές μεταγραφές για τον Ολυμπιακό στην πιο κρίσιμη καμπή της περιόδου κι έως το τέλος της. Στο χέρι και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι να τους αξιοποιήσει όσο γίνεται περισσότερο, επειδή δεν έχουν πολλές ομάδες, ειδικά στην Ελλάδα, την πολυτέλεια να βρίσκονται στο ρόστερ τους τέτοιοι ποδοσφαιριστές. Όλα τα άλλα για προσαρμογές, χημεία κ.λπ. θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι τα ακούω βερεσέ…

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News