ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 76-74: Επιβίωσε από το «θρίλερ» με καταπληκτικό Μπελιάουσκας ο «δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ σκληρός για να πεθάνει και επιβλήθηκε της Μπενφίκα με 76-74 για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League, γυρνώντας αρκετές φορές τις διαφορές που έπαιρναν οι Πορτογάλοι στο ματς. Τρομερος ο Μπελιάουσκας που πέτυχε 18 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε της Μπενφίκα στο «Παλατάκι» με 76-74 για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League, με κορυφαίο τον Μπελιάουσκας που πέτυχε 18 πόντους.

Κάκιστο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση είχε σκοράρει μόλις έναν πόντο σε πέντε αγωνιστικά λεπτά και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 11-1 στο «Παλατάκι». Το πρώτο εντός πεδιάς πέτυχε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Στην συνέχεια ο «δικέφαλος του Βορρά» ανέβασε την απόδοσή του όμως το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 22-14 υπέρ της Μπενφίκα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έριξε τη διαφορά στους τρεις πόντους στο 18′ και σε σκορ 34-31 υπέρ των Πορτογάλων. Το ημίχρονο έληξε με 39-37 υπέρ των «ασπρόμαυρων» με ρεσιτάλ από τα 6.75 και συνεχόμενα του Μπελιάουσκας και του Χάρισον.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «Λουζιτανοί» έφεραν πάλι τούμπα τα πράγματα και προηγήθηκαν με 52-50 στο 28′. Ο ΠΑΟΚ όμως γύρισε εκ νέου την κατάσταση και προηγήθηκε με 55-52 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έχοντας ως καλύτερο παίκτη τον Μπελιάουσκας με 15 πόντους. Στην τελευταία περίοδο του παιχνιδιού το προβάδισμα άλλαζε συχνά χέρια πότε ήταν μπροστά ο ΠΑΟΚ, πότε η Μπενφίκα. Ο ΠΑΟΚ όμως τελικά δείχνοντας από τι «μέταλλο» είναι φτιαγμένος επιβλήθηκε στο τέλος με 76-74 «των αετών» της Λισαβόνας και έφτασε τις τρεις νίκες.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News