NCAA: Αυτός είναι ο νέος… Τάιλερ Ντόρσεϊ που σύντομα θα πάρει ελληνικό διαβατήριο!

Ο Μάρκους Τσοχώνης ο οποίος «επισκίασε» το ντεμπούτο του γιου του ΛεΜπρον Τζέιμς στο NCAA έχει ελληνικές ρίζες, θυμίζει σε στιλ τον ομογενή γκαρντ της Φενέρ και σύντομα θα πάρει ελληνικό διαβατήριο. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Το NCAA δεν έχει την λάμψη του ΝΒΑ, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το παρακολουθήσει κανείς διότι όπως και να το κάνουμε είναι ο… προθάλαμος της μεγαλύτερης μπασκετικής λίγκας του κόσμου. Η αναμέτρηση USC Troyans- Long Beach State (79-84) είχε έναν έξτρα λόγο για να την δει κάποιος. Διότι έκανε ντεμπούτο ο Μπρόνι Τζέιμς ή αλλιώς ο γιός του «βασιλιά».

Τα βλέμματα έπεσαν πάνω του και δικαίως, αλλά αυτός που έκλεψε μεγάλο μέρος της δόξας του Μπρόνι Τζέιμς ήταν ένας τύπος με ελληνικές ρίζες ή αλλιώς Ελληνοαμερικανός. Αναφερόμαστε στον Μάρκους Τσοχώνης. Ο 23χρονος ομογενής γκαρντ έκανε… παπάδες στο παιχνίδι με 28 πόντους (11/13 βολές, 4/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα), 3 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο σε 28 λεπτά. Ο Μάρκους Τσοχώνης έχει πάρει το επώνυμο της Ελληνίδας μητέρας του (Sophie Tsohonis) ενώ έχει σπουδάσει κοινωνιολογία.

Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ ή για να είμαστε πιο ακριβείς κόμπο-γκαρντ είναι το μεγαλύτερο όνομα (βάσει ικανοτήτων και προοπτικής) στη λίστα των ομογενών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Η περίπτωσή του είναι κυκλωμένη από την ΕΟΚ και υπάρχουν πολλές πιθανότητες στο εγγύς μέλλον, ο Μάρκους Τσοχώνης να πάρει ελληνικό διαβατήριο (φέτος έχει 17,2 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ κατά μέσο όρο). Από την εποχή που έπαιζε στους Γουάσινγκτον Χάσκις (πριν από 3 χρόνια) είχε ξεχωρίσει. Το όνομά του είχε… κυκλωθεί. Θυμίζει αρκετά την πορεία του Νικ Καλάθη, αλλά και του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Μάλιστα η κόμη του, αλλά και ο τρόπος που αγωνίζεται θυμίζει αρκετά το αγωνιστικό στιλ του ομογενή γκαρντ που έπαιζε στον Ολυμπιακό και πλέον στην Φενέρ.

Ο Μάρκους Τσοχώνης (γεννηθείς στο Πόρτλαντ, εξού και ο ενθουσιασμός του Μάικ Τζέιμς στο τουίτερ) εντυπωσιάζει χρόνο με τον χρόνο με τις εμφανίσεις του. Παίζει με άνεση στο «1» και στο «2» και συνεισφέρει είτε επιθετικά είτε δημιουργικά. Είναι αρκετά οξυδερκής και με τρομερή ταχύτητα στη σκέψη των αποφάσεων του. Ηδη έχει βελτιώσει αρκετά το σουτ του και σίγουρα το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό. Το βέβαιο είναι πως θα απασχολήσει αρκετά και το ελληνικό κοινό και δη τις Εθνικές ομάδες.

Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ ή για να είμαστε πιο ακριβείς κόμπο-γκαρντ είναι το μεγαλύτερο όνομα (βάσει ικανοτήτων και προοπτικής) στη λίστα των ομογενών στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News