Παναθηναϊκός Aktor: My name is Αντετοκούνμπο. Κώστας Αντετοκούνμπο!

EUROKINISSI

Τα 7:22 που πάτησε παρκέ και δικαίωσε τον Εργκίν Αταμάν όταν το ματς είχε γίνει… θρίλερ και εξελίχθηκε στον ρυθμιστικό παράγοντα της απόδρασης. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης για την σπίθα που έδωσε ο Ελληνας σέντερ στην τελική ευθεία του ματς.

Οι «πράσινοι» έχουν επενδύσει πολλά πάνω στον 26χρονο Ελληνα σέντερ. Τον πιστεύουν αρκετά και σταδιακά θα ανεβάζουν τον χρόνο συμμετοχής του στην Ευρωλίγκα ή αν προτιμάτε θα τον βάζουν όχι για να δίνει ανάσες, αλλά για να αποτελεί τον ρυθμιστικό παράγοντα. Ηδη στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει καταλυτικό ρόλο. Ο Εργκίν Αταμάν και οι συνεργάτες του γνωρίζουν καλά και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τον έριξαν στα… βαθιά σε ένα ματς που είχε γίνει «κλειστό».

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχει δώσει λύσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα ή αλλιώς στον… άτυπο προθάλαμο της Ευρωλίγκας. Μάλιστα σε δύο παιχνίδια, ο 26χρονος ψηλός ήταν και ο MVP του Παναθηναϊκού. Κόντρα στο Λαύριο είχε 15 πόντους με 5/6 σουτ, πήρε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ ενώ πραγματοποίησε εντυπωσιακά… στοπ σε 18’. Κόντρα στην Καρδίτσα ήταν – επίσης – ο κορυφαίος. Είχε 20 πόντους με 7/9 σουτ, μάζεψε 8 ριμπάουντ ενώ μοίρασε και 3 τάπες σε 22’. Η σταδιακή άνοδος του στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητη. Όλα καταγράφονται και είναι προς επεξεργασία, διότι η ομάδα έχει βάθος πάγκου και όλοι χρειάζονται.

Τι έγινε λοιπόν το βράδυ στην Γαλλία; Η Βιλερμπάν είχε μπει γερά στο… κόλπο. Το σκορ ήταν 67-65 υπέρ των «πράσινων» στο 33’. Σε εκείνο το σημείο ο ασταθής Μπαλτσερόφσκι πέρασε εκτός μια και ο εξαιρετικός Λεσόρ στην επίθεση (αλλά όχι τόσο στην άμυνα) είχε φορτωθεί με 4 φάουλ. Ο Εργκίν Αταμάν έγειρε το βλέμμα του και σήκωσε έναν παίκτη που στην Βιλερμπάν δεν τον πίστεψαν (τη σεζόν 2021-2022). Τον είχαν στο ρόστερ, αλλά σπάνια τον έβαζαν να αγωνιστεί. Δεν ξέρω αν είχε έξτρα κίνητρο για να δώσει απαντήσεις. Όμως ένα είναι το βέβαιο. Ο Τούρκος κόουτς τον έριξε στο παρκέ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο τον δικαίωσε. Μέχρι να δώσει ξανά τη θέση του στον Λεσόρ ο οποίος τον αποθέωσε στα 47’’ πριν το φινάλε του αγώνα (το σκορ ήταν 84-78 υπέρ του Παναθηναϊκού Aktor), ο Ελληνας σέντερ έκανε αυτό που είχε ανάγκη η ομάδα.

Ο Τούρκος κόουτς τον έριξε στο παρκέ και ο Κώστας Αντετοκούνμπο τον δικαίωσε. Μέχρι να δώσει ξανά τη θέση του στον Λεσόρ ο οποίος τον αποθέωσε στα 47’’ πριν το φινάλε του αγώνα (το σκορ ήταν 84-78 υπέρ του Παναθηναϊκού Aktor).

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο αποτέλεσε την αμυντική ασφάλεια κάτω από την φροντ λάιν της ομάδας. Εβγαλε πείσμα (σε μια φάση πήρε με τρομερό άλμα, επιθετικό ριμπάουντ και φάουλ ανάμεσα από 3 παίκτες των Γάλλων). Στα 7:22 που αγωνίστηκε πραγματοποίησε 2 τρομερές τάπες κόντρα σε δύο παίκτες που είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στους «πράσινους». Στον Λοβέρν και στον Καμπαρό και μάλιστα κέρδισε και το 5ο και αντιαθλητικό φάουλ απέναντι στον κορυφαίο των Γάλλων (Καμπαρό). Βοήθησε με τα δυναμικά box out, πήρε 3 ριμπάουντ και έδωσε μια ασίστ για το τρίποντο-μαχαιριά στον Μήτογλου (84-76 στο 38.10). Ναι είχε 0/5 βολές, αλλά αυτό θα διορθωθεί. Η ουσία είναι ότι δήλωσε παρών και θα έχει συνέχεια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News