Παναθηναϊκός Aktor: Η «αυτοθυσία» του Super Μάριους σημαίνει πολλά!

Ο Λιθουανός γκαρντ-φόργουορντ έβαλε το κορμί του στη… φωτιά, παρά το γεγονός ότι είχε κάνει μία προπόνηση. Υπέστη τενοντίτιδα, αλλά η δίψα του για να βοηθήσει την ομάδα ήταν πάνω από κάθε τι. Ποια είναι η σημαντική διαφορά του φετινού Γκριγκόνις με τον περσινό; Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ο Μάριους Γκριγκόνις είναι σε άλλο… επίπεδο. Επίπεδο εποχής Ζαλγκίρις. Ο Λιθουανός γκαρντ-φόργουορντ έδωσε και την ψυχή του κόντρα στην Βιλερμπάν. Αφησε στην άκρη τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο, έκανε κανονικά προπόνηση μια μέρα πριν το ματς με τους Γάλλους και αγωνίστηκε επειδή ακριβώς δεν ήθελε με τίποτα να χάσει αυτό το παιχνίδι. Η μαχητικότητα που έδειξε ο Γκριγκόνις, η αυταπάρνηση παρά το γεγονός πως είχε χάσει ήδη 3-4 προπονήσεις είναι ενδεικτικό της δίψας που υπάρχει από τους παίκτες για να φτάσουν ψηλά τον Παναθηναϊκό. Για να δώσουν τα… ρέστα τους.

Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν… σούπερ Μάριους κόντρα στους Γάλλους. Σαφώς πιο απελευθερωμένος, αλλά με μια σημαντική διαφορά σε σχέση με την περσινή σεζόν. Πέρυσι οι «πράσινοι» ελάχιστα δημιούργησαν καταστάσεις για spot up σουτ στον Μάριους Γκριγκόνις διότι δεν είχαν και το κατάλληλο υλικό, αλλά και την σωστή φιλοσοφία από τον Ντέγιαν Ράντονιτς που ουδέποτε πίστεψε στην ποιότητα του Γκριγκόνις. Μάλιστα τις περισσότερες φορές δεν τον έβαζε να αγωνιστεί και δεν ήταν λίγες οι στιγμές που έκανε στατικό ποδήλατο. Φέτος όχι μόνο δεν είναι στατικός, αλλά το αντίθετο, είναι σε εγρήγορση ενώ όντας απελευθερωμένος και με λιγότερες σκοτούρες, δίνει και λύσεις μέσω πικ εν ρολ όταν χρειαστεί.

Φέτος όχι μόνο δεν είναι στατικός, αλλά το αντίθετο, είναι σε εγρήγορση ενώ όντας απελευθερωμένος και με λιγότερες σκοτούρες, δίνει και λύσεις μέσω πικ εν ρολ όταν χρειαστεί.

Ο έμπειρος Λιθουανός «μπόμπερ» ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην Γαλλία. Ηταν ο τύπος που μέσα από spot up καταστάσεις (με ηγέτη τον Σλούκα), έδωσε και τις χαριστικές βολές στην τελευταία περίοδο στην Βιλερμπάν ενώ πάλευε για την κάθε μπάλα. Διότι απολαμβάνει το κάθε δευτερόλεπτο που αγωνίζεται στο παρκέ όντας αναγεννημένος. Δεν σκέφτηκε καν να μην βάλει το κορμί του στη… φωτιά επειδή είχε ενοχλήσεις στον αχίλλειο.

Η «αυτοθυσία» του είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του Παναθηναϊκού Aktor και της ψυχολογίας που υπάρχει για να «χτιστεί» κάτι πολύ δυνατό που θα πάει μακριά. Ναι, ο Γκριγκόνις των 19 πόντων με μεταξύ άλλων 5/9 τρίποντα σε 27’ ένιωσε πόνους κατά την διάρκεια της επιστροφής της ομάδας από την Γαλλία με αποτέλεσμα να υποστεί τενοντίτιδα. Όμως άμεσα ξεκινάει θεραπεία ώστε να μπορέσει να είναι έτοιμος για την διπλή αγωνιστική κόντρα σε Μονακό και Αρμάνι εκτός έδρας.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News