Παναθηναϊκός Aktor: Για αυτό «κλείδωσε» τον Τζέριαν Γκραντ στο ΟΑΚΑ μέχρι το 2026!

PHOTO V. STOLIS

Ο τύπος με τις… γκράντε εμφανίσεις σε όλους τους τομείς της στατιστικής, πήρε αυτό που του άξιζε. Μια γκράντε πρόωρη επέκταση συμβολαίου. Οι λόγοι ήταν πολλοί και η ομάδα έχει έξτρα λόγο να χαμογελάει. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Το περασμένο καλοκαίρι οι «πράσινοι» μπήκαν σε μια νέα λογική, μια νέα πολιτική. Με δεδομένο πως υπάρχει οικονομική ευχέρεια, πραγματοποίησαν συμβόλαια με διετή ή κυρίως με τριετή διάρκεια, διότι ήθελαν να δημιουργήσουν έναν βασικό κορμό και όχι να αλλάζουν συνεχώς τους ξένους. Προφανώς και οι ξένοι που αποκτήθηκαν ήταν από το πάνω ράφι (οι περισσότεροι τουλάχιστον) και έτσι ήθελαν να έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο. Ανάμεσα στις πολλές μεταγραφές του καλοκαιριού, έγινε και μία που είχε μία διαφορά. Αυτή του Τζέριαν Γκραντ. Η διαφορά ήταν στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο χωρίς κάποια οψιόν ανανέωσης.

Ο Εργκίν Αταμάν ήθελε στο ρόστερ του έναν παίκτη που θα ταίριαζε με όλους, θα «κολλούσε» με όλες τις πεντάδες και θα έκανε όλες τις δουλειές και κυρίως τις… αθόρυβες. Ετσι το καλοκαίρι έμαθε τα καλύτερα για τον Αμερικανό γκαρντ που αγωνιζόταν στην Τουρκ Τέλεκομ και φυσικά ήταν ο MVP του EuroCup. Από τις πρώτες εμφανίσεις του, οι «πράσινοι» έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Κατάλαβαν πως πήραν ένα… λαχείο με την έννοια πως τον γνώριζαν, αλλά τους βγήκε με το καλημέρα. Διότι έδειξε να έχει προσαρμοστεί στα μεγαλύτερα μπασκετικά δεδομένα. Είναι τόσο πολύτιμος ο Αμερικανός γκαρντ και φαίνεται από το γεγονός πως έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα ματς με 28 λεπτά κατά μέσο όρο πίσω από τα 31’ του Μήτογλου.

Είναι τόσο πολύτιμος ο Αμερικανός γκαρντ και φαίνεται από το γεγονός πως έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στα ματς με 28 λεπτά κατά μέσο όρο πίσω από τα 31’ του Μήτογλου.

Η θετική αύρα του Αμερικανού γκαρντ στα αποδυτήρια, ο εξαιρετικός χαρακτήρας του, η ομαδικότητά του, η συνεισφορά του ώστε να κλείνει «τρύπες» και φυσικά η επιτομή της άμυνας ήταν στοιχεία που ανάγκασαν τον κόσμο της ομάδας να αναθεωρήσει (υπήρχε γκρίνια το καλοκαίρι) ενώ στις 18/11 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον αποθέωσε στέλνοντας το μήνυμα. «Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι θα είσαι κάτοικος ΟΑΚΑ για πολλά χρόνια».

Αμέσως οι «πράσινοι» συζήτησαν με την πλευρά του παίκτη και του τόνισαν πως τον θέλουν στα πράσινα για πολλά χρόνια. Του έκαναν πρόταση για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026 και με αυξημένες αποδοχές από το ήδη υπάρχον συμβόλαιο. Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ ήταν χαρούμενος με αυτή την πρόταση και έτσι αφού διευθετήθηκαν μερικά διαδικαστικά, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια. Ο Τζέριαν Γκραντ θα υπογράψει άμεσα και σύντομα θα γίνει η ανακοίνωση. Πέραν τούτου οι «πράσινοι» θα έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο διότι το καλοκαίρι ο Γκραντ θα ήταν περιζήτητος, αλλά πλέον έκοψε τον… βήχα στους μνηστήρες.

Η θετική αύρα του Αμερικανού γκαρντ στα αποδυτήρια, ο εξαιρετικός χαρακτήρας του, η ομαδικότητά του, η συνεισφορά του ώστε να κλείνει «τρύπες» και φυσικά η επιτομή της άμυνας ήταν στοιχεία που ανάγκασαν τον κόσμο της ομάδας να αναθεωρήσει.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News