Παναθηναϊκός Aktor: Ο Γκραντ, ο Γκάι και η… καμπανάρα στους δύο Ελληνες!

Ο τύπος που ανάγκασε τους «πράσινους» να τον… δέσουν, η εσωτερική μεταγραφή που είναι αναγκαία και το επιβεβλημένο… καμπανάκι του Αταμάν για δύο πρόσωπα που εμπιστεύεται πολύ και θέλει να τους έχει σε εγρήγορση. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Ο Παναθηναϊκός Aktor έχει πλάνο και γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει. Διότι βασικός του στόχος είναι να έχει ένα γερό κορμό για τα επόμενα χρόνια και να χρειάζεται κάθε χρόνο ελάχιστες πινελιές. Πινελιές ίσως και των 3εκ. ευρώ, όπως ανέφερε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που έχει «εκτοξεύσει» το μπάτζετ για χάρη της ομάδας. Το περασμένο καλοκαίρι, η ομάδα ενέταξε στο δυναμικό της τον λιγότερο «λαμπερό» Τζέριαν Γκραντ. Με στόχο να αποτελέσει τον παίκτη που θα μπορέσει να «κολλήσει» με όλους και με όλα. Οπερ και εγένετο (αφού προηγουμένως ο Εργκίν Αταμάν είχε μάθει τα… άπαντα για την αφεντιά του από Τουρκία μεριά μια και ο Αμερικανός έπαιζε και στην Τουρκ Τέλεκομ).

Ο έμπειρος οργανωτής ήταν ο μοναδικός ξένος των «πράσινων» που είχε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας (χωρίς οψιόν). Σε λίγες μέρες αυτό θα αποτελέσει παρελθόν. Ο Γκραντ έχει… τρελάνει όχι μόνο τον κόσμο του Παναθηναϊκού, αλλά και όλους στην ομάδα και φυσικά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που προ ημερών του είχε ξεκαθαρίσει ότι θα είναι για πολλά χρόνια στο ρόστερ. Πολύ σύντομα η επέκταση συμβολαίου (με αυξημένες αποδοχές) μέχρι το καλοκαίρι του 2026 θα γίνει πραγματικότητα. Οι συζητήσεις είναι στην τελική ευθεία και είναι θέμα μερικών ημερών για να υπογράψει ο Γκραντ μια γκράντε επέκταση που την άξιζε. Την κέρδισε με το σπαθί του. Κάτι που τονίζει και την αλλαγή λογικής του Παναθηναϊκού Aktor που θέλει να προσέχει για να έχει ένα ήσυχο καλοκαίρι.

Πολύ σύντομα η επέκταση συμβολαίου (με αυξημένες αποδοχές) μέχρι το καλοκαίρι του 2026 θα γίνει πραγματικότητα.

Πάμε σε ένα άλλο κομμάτι. Από τη στιγμή που η ομάδα ενέταξε στο δυναμικό της τον Κέντρικ Ναν, ο Κάιλ Γκάι δεν αγωνίζεται. Είναι εκτός Basket League (πήρε τη θέση του ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ) ενώ αγωνίστηκε μόλις 1 λεπτό κόντρα στην Ζαλγκίρις. Προσοχή μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Ο Παναθηναϊκός όφειλε να βάλει άμεσα έναν σούπερ παίκτη που δεν είχε ιδέα τι σημαίνει ευρωπαϊκό μπάσκετ και ταυτόχρονα να «θυσιάσει» κάποιον. Με στόχο να μπορέσει να… ξετριφτεί (κάτι που φάνηκε). Αυτό δεν σημαίνει πως ο Κάιλ Γκάι θα παραμείνει θεατής. Στόχος του Εργκίν Αταμάν και των συνεργατών του είναι να επιστρέψει ξανά ο Αμερικανός γκαρντ στην αγωνιστική εξίσωση της ομάδας γιατί μην ξεχνάμε και κάτι εξίσου σημαντικό. Ο Γκάι είναι παίκτης… ρυθμού.

Στόχος του Εργκίν Αταμάν και των συνεργατών του είναι να επιστρέψει ξανά ο Αμερικανός γκαρντ (Γκάι) στην αγωνιστική εξίσωση της ομάδας.

Κεφάλαιο τρίτο. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, κάτι πολύ σημαντικό. Ο Εργκίν Αταμάν είναι της λεπτομέρειας. Δεν αφήνει τίποτα να πέσει και πολύ καλά πράττει. Από το πότε θα δοθεί το ρεπό μέχρι το πότε θα μπορέσει η ομάδα να έχει πιο δυνατή προπόνηση. Ο Τούρκος κόουτς «τσεκάρει» τα πάντα. Όλα λειτουργούν ρολόι και οι προπονήσεις στο ΟΑΚΑ (αυτός είναι ο καθρέφτης των αγώνων) είναι άκρως ποιοτικές σε βαθμό που οι παίκτες εντυπωσιάζονται. Ο Εργκίν Αταμάν έχει ξεκαθαρίσει κάτι από την αρχή. Απαντες είναι απαραίτητοι και άπαντες πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

Μετά το ματς με τον Κολοσσό, ο Τούρκος κόουτς είπε κάτι συγκεκριμένο. «Είχαμε τον έλεγχο όμως οι νέοι παίκτες μας που δεν παίρνουν πολλά λεπτά συμμετοχής στη EuroLeague, πρέπει να παίζουν σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Πάνος (Καλαϊτζάκης) και ο Μαντζούκας πρέπει να παίζουν καλύτερα σε αυτά τα ματς… Δεν πρέπει να παίζουν 30 λεπτά ο Σλούκας και ο Μήτογλου. Αυτή είναι η πιο δύσκολη κατάσταση. Κάποιοι θα πρέπει να προπονηθούν πολύ από αύριο».

Ο Εργκίν Αταμάν διακρίνεται για την ευθύτητά του, για την ειλικρίνεια του και για το γεγονός πως δεν μασάει τα λόγια του. Αυτά που λέει, τα πράττει κιόλας. Ποντάρει πολλά πάνω στους Μαντζούκα-Καλαϊτζάκη. Τους πιστεύει πολύ γιατί θέλει μέσα από αυτή τη διαδικασία των πολλών αγώνων, να έχει μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική συνεισφορά (και) από τους δύο Ελληνες. Το μήνυμα το έστειλε και το μυστικό είναι η δουλειά. Ούτως ώστε αμφότεροι να μπουν με μεγαλύτερη δυναμική στα επόμενα παιχνίδια και σταδιακά να αυξάνουν τον χρόνο συμμετοχής τους και ταυτόχρονα να επωφελούνται οι ίδιοι, οι συμπαίκτες τους και η ίδια η ομάδα.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει ξεκαθαρίσει κάτι από την αρχή. Απαντες είναι απαραίτητοι και άπαντες πρέπει να είναι σε εγρήγορση.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News