Παναθηναϊκός Aktor: Αυτά έχει αλλάξει η επιστροφή του φουριόζου Χουάντσο!

Ο Εργκίν Αταμάν δεν χαίρεται μόνο για το 4/4 της ομάδας του, αλλά και για την δυναμική επανεμφάνιση του Ισπανού φόργουορντ ο οποίος έχει δώσει άλλον… αέρα κοντά στο «ζωγραφιστό» ενώ έχει παρασύρει και τον Μήτογλου. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

«Είμαι στα πάνω μου, είμαι στα ωραία μου…» θα μπορούσαν να τραγουδούν στον Παναθηναϊκό (και λόγω της παρουσίας της Αννας Βίσση στο γήπεδο, η οποία έγινε πόλος έλξης από μικρούς και μεγάλους) μια και το 4/4 συνοδεύεται και από πειστικές εμφανίσεις που αποδεικνύουν πως η ομάδα έχει βρει τους ρόλους της στο παρκέ. Υπάρχει και ένας έξτρα λόγος για τον οποίο η ομάδα είναι στα πάνω της, είναι στα ωραία της και αυτός ονομάζεται Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός φόργουορντ επέστρεψε πάνω στο 4/4 και έχει βάλει τη δική του υπογραφή σε πολλούς τομείς ενώ έχει δώσει το κάτι διαφορετικό στην πράσινη εικόνα.

Ο Χουάντσο έχει αποδείξει πολλές φορές πως έχει την εμπειρία, την οξυδέρκεια να κάνει πολλά πράγματα στο παρκέ που δεν καταγράφονται από την στατιστική. Με το μέγεθός του έχει δώσει ήδη λύσεις στον τομέα της άμυνας. Ο τρόπος που βάζει το κορμί του στο «4» (συνήθως σε αυτή τη θέση αγωνίζεται) για να περιορίσει το ποστ παιχνίδι των αντιπάλων, ο τρόπος που βοηθάει τον εκάστοτε σέντερ (Λεσόρ, Αντετοκούνμπο), έχει λύσει τα χέρια του Εργκίν Αταμάν. Με την παρουσία του Ισπανού φόργουορντ (έπαιζε 15 λεπτά κατά μέσο όρο σε αυτά τα 4 παιχνίδια) οι «πράσινοι» έχουν βελτιώσει – στο μέτρο του δυνατού – την άμυνά τους στο «ζωγραφιστό» ενώ η συνεισφορά του στα μπλοκ άουτ και δη στα ριμπάουντ ή αλλιώς στις δεύτερες ευκαιρίες των αντιπάλων είναι καθοριστική. Ταυτόχρονα ο Χουάντσο δίνει λύσεις και στις έξτρα κατοχές της ομάδας. Για παράδειγμα κόντρα στην Αρμάνι μάζεψε 2 επιθετικά ενώ απέναντι στους Σέρβους ανανέωσε τις επιθέσεις της ομάδας για άλλες 4 φορές.

Με την παρουσία του Ισπανού φόργουορντ (έπαιζε 15 λεπτά κατά μέσο όρο σε αυτά τα 4 παιχνίδια) οι «πράσινοι» έχουν βελτιώσει – στο μέτρο του δυνατού – την άμυνά τους στο «ζωγραφιστό» ενώ η συνεισφορά του στα μπλοκ άουτ και δη στα ριμπάουντ ή αλλιώς στις δεύτερες ευκαιρίες των αντιπάλων είναι καθοριστική.

Η επιστροφή Χουάντσο είχε και ευεργετικές επιδράσεις και στον Ντίνο Μήτογλου. Ο Ελληνας ψηλός πήρε κατά διαστήματα τις απαραίτητες ανάσες στον πάγκο ώστε να είναι «φρέσκος» και να μην παίζει σερί τα παιχνίδια (θυμηθείτε όταν κόντρα στην Παρτιζάν είχε «σκάσει» και δεν μπορούσε στην τελική ευθεία και στην παράταση να βοηθήσει). Ετσι ο Μήτογλου έχει μπόλικη ενέργεια έχοντας και το alter ego του. Μάλιστα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα τα δύο 4άρια μάζεψαν 13 ριμπάουντ και έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε να μην νιώθει μόνος ο Λεσόρ και ο κάθε Λεσόρ στο παρκέ. Επίσης, ο Εργκίν Αταμάν έχει την ευκαιρία – πλέον – να έχει δύο πάουερ φόργουορντ που θα ανοίγουν το γήπεδο, θα το «μεγαλώνουν» μια και έχουν και το τρίποντο στο… αίμα τους.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News