Παναθηναϊκός Aktor: Εφτασε ο καιρός να ρίξει και αυτό το… οχυρό!

EUROKINISSI

Οι «πράσινοι» έχουν έναν «καυτό» Γενάρη και από τη στιγμή που έχουν πάρει τα πάνω τους, οφείλουν να επενδύσουν πάνω στο 3/3 μακριά από το ΟΑΚΑ και να καταφέρουν κάτι που το έχουν… ξεχάσει, αρχής γενομένης από την Βιτόρια. Γράφει ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Είναι οφθαλμοφανές πως ο Παναθηναϊκός του Αταμάν έχει «μεγαλώσει» αγωνιστικά. Εχει βγάλει μεγάλο μέρος των ικανοτήτων του στο παρκέ. Οι παίκτες έχουν βρει την χημεία τους, υπάρχουν οι σωστοί ρόλοι και ο Τούρκος κόουτς παίρνει πολλά από τον κάθε παίκτη την κατάλληλη στιγμή. Μέσα σε αυτό το 4/4, οι «πράσινοι» έδειξαν πως έχουν την σωστή νοοτροπία και κυρίως μακριά από το ΟΑΚΑ. Κάτι που δεν το είχαν ειδικά την τελευταία τριετία όταν και έχαναν με κάτω τα χέρια τα περισσότερα ματς εκτός Ελλάδας.

Ηδη μετρούν 3 σημαντικές νίκες στην Γαλλία και απέναντι στο Μιλάνο. Τρεις νίκες που έγιναν με το δικό τους στιλ και με «όπλο» την ενέργεια στην άμυνα. Αυτό το 3/3 μπορεί και πρέπει να τους βοηθήσει για τα ματς με Μπασκόνια και Βαλένθια. Το βράδυ της Τετάρτης (3/1) θα αντιμετωπίσουν τους φουριόζους Βάσκους στην «καυτή» Βιτόρια που συνήθως… κατηφορίζει αν δεν την προσέξεις και θέλουν επιτέλους να ρίξουν και αυτό το… οχυρό. Τι εννοούμε; Οι «πράσινοι» μετρούν 17 (!) σερί ήττες στην Ισπανία που έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ κακό… δαίμονα και πρέπει να σταματήσει αυτή η… κατάρα. Τελευταία τους νίκη ήταν στις 28 Φλεβάρη του μακρινού 2019 κόντρα στην Γκραν Κανάρια με 99-80 με κόουτς τον Ρικ Πιτίνο. Εκτοτε είτε εύκολα είτε δύσκολα αποχωρούσαν με άδειες τις αποσκευές τους κόντρα σε Ρεάλ (0/6), απέναντι σε Μπαρτσελόνα (0/5) και με αντιπάλους τις Μπασκόνια (0/3) και Βαλένθια (0/3).

Οι «πράσινοι» μετρούν 17 (!) σερί ήττες στην Ισπανία που έχει εξελιχθεί σε έναν πολύ κακό… δαίμονα και πρέπει να σταματήσει αυτή η… κατάρα. Τελευταία τους νίκη ήταν στις 28 Φλεβάρη του μακρινού 2019 κόντρα στην Γκραν Κανάρια με 99-80 με κόουτς τον Ρικ Πιτίνο.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει κερδίσει πολλές φορές στην Ισπανία ως προπονητής (κυρίως) της Εφές και θέλει να το πράξει και με τους «πράσινους». Το ματς στο ΟΑΚΑ μπορεί να αποτελέσει οδηγό (95-81) και η ομάδα να «χτυπήσει» στο ποστ και στο πικ εν ρολ με τους Λεσόρ-Μήτογλου όπως έκανε πριν μερικούς μήνες, αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Υπάρχει ο Ιβάνοβιτς (στο ΟΑΚΑ ήταν ο Πεναρόγια) που έχει δώσει… φτερά στους παίκτες του που παίζουν μεν με ταχύτητα και μπόλικο τρανζίσιον, αλλά το κάνουν με περισσότερο μυαλό ενώ σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου υπάρχει και ο φουριόζος Μονέκε στο «5» που βγάζει αστείρευτη αθλητικότητα και απαιτείται φθορά. Ταυτόχρονα ο Μακιντάιρ έχει μάθει περισσότερο τον οργανωτικό-εκτελεστικό του ρόλο. Κατά συνέπεια όπως ανέφερε και ο Εργκίν Αταμάν… «πρέπει να δείξουμε την επιθετικότητα μας και η άμυνα μας θα είναι το κλειδί». Ο Παναθηναϊκός Aktor οφείλει – λοιπόν – να χαλάσει το… μυαλό των Βάσκων που πολλές φορές πάνω στο γρήγορο τέμπο κάνουν αφελή λάθη και να φτάσει σε αυτή τη σημαντική απόδραση που θα τον βοηθήσει και ενόψει της πιο σκληροτράχηλης Βαλένθια.

Υπάρχει ο Ιβάνοβιτς (στο ΟΑΚΑ ήταν ο Πεναρόγια) που έχει δώσει… φτερά στους παίκτες του που παίζουν μεν με ταχύτητα και μπόλικο τρανζίσιον, αλλά το κάνουν με περισσότερο μυαλό ενώ σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου υπάρχει και ο φουριόζος Μονέκε στο «5».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News