Γιουβέντους - Λάτσιο: Ο Μανδάς ξανά απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία» με φόντο τον τελικό του κυπέλλου

Η Λάτσιο του Χρήστου Μανδά αντιμετωπίζει την Γιουβέντους εκτός έδρας στα πλαίσια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ιταλίας.

Στο Στάδιο Αλιάνζ στο Τορίνο η γηπεδούχος και πολυνίκης του θεσμού Γιουβέντους αντιμετωπίζει την Λάτσιο για το κύπελλο Ιταλίας με τον Χρήστο Μανδά να αναμένεται να είναι ο βασικός τερματοφύλακας για τους Ρωμαίους.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και το περασμένο Σάββατο στο Ολίμπικο με τους «λατσιάλι» να κερδίζουν την μεγάλη κυρία με το γκολ του Μάρουσιτς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και με τον πρώην τερματοφύλακα του ΟΦΗ και του Ατρομήτου, που αγωνίστηκε όλο το 90λεπτο να κάνει τρεις σημαντικές επεμβάσεις.

Οι φιλοξενούμενοι πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στο Τορίνο και ιδιαίτερα ο Έλληνας τερματοφύλακας τους, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα  στους γηπεδούχους.

Η Γιουβέντους η οποία βρίσκεται στους «4» του κυπέλλου για πέμπτη διαδοχική χρονιά φιλοδοξεί να καθαρίσει το ζευγάρι από το πρώτο κιόλας ματς, βάζοντας τέλος σε μια περίοδο αγωνιστικής ξηρασίας, αφού έχει να κερδίσει αγώνα από τις 25/2!

Η μεγάλη κυρία αναμένεται πλήρης με μοναδική απουσία αυτή του Μίλικ. Έτσι η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της ώστε να πάει στον τελικό. Μην ξεχνάμε ότι το Κύπελλο είναι ο νούμερο 1 στόχος της ομάδας του Τορίνου,διότι το πρωτάθλημα έχει χαθεί εδώ και καιρό.Αν επιτευχθέι η κατάκτηση του κυπέλλου,θα τελειώσει μια περίοδο 3 χρόνων χωρίς τρόπαιο στο Τορίνο,ασυνήθιστο γεγονός για τους «μπιανκονέρι».

Η Λάτσιο με νέο πλέον προπονητή,τον γνωστό σε όλους μας Ίγκορ Τούντορ , πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ αλλά και πρώην άσσο της Γιουβέντους, θα προσπαθήσει να βάλει τα θεμέλια από σήμερα ώστε να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου,κάτι που έχει να κάνει από την σεζόν 2018-19 τότε που το είχε πάρει για 7η φορά στην ιστορία της κερδίζοντας στον τελικό την Αταλάντα με 2-0.

Η ομάδα του Μανδά έχει στόχο το Κύπελλο καθώς θα της δώσει ένα σίγουρο εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αν δεν καταφέρει να το πάρει από το πρωτάθλημα(αυτή την στιγμή είναι 7η και αν παραμείνει εκεί θα βγει στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ).

Οι Ρωμαίοι είχαν αποκλείσει και τις δύο φορές που βρήκαν την Γιουβέντους στα ημιτελικά(2009 και 2013) και θα προσπαθήσουν να το ξανακάνουν. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν απουσίες στο σημερινό ματς με κάποιες από αυτές να είναι σημαντικές,όπως αυτή του Πέδρο (τιμωρημένος) του βασικού τερματοφύλακα Προβεντέλ, ο οποίος είναι εδώ και κάποιες εβδομάδες τραυματίας,δίνοντας έτσι την μεγάλη ευκαιρία στον Μανδά. Άλλες απουσίες είναι αυτές του Ροβέλα,του Λατσάρι και του τιμωρημένου Πελεγκρίνι.

Για να φτάσουν εδώ οι δύο ομάδες απέκλεισαν τους εξής:  Η Γιουβέντους την Σαρλενιτάνα στους 16 με 6-1 και την Φροσινόνε στα προημιτελικά με 4-0. Η Λάτσιο υπέταξε δύσκολα στους 16 την Τζένοα με 1-0 ενώ απέκλεισε στα προημιτελικά την μεγάλη της αντίπαλο, την συμπολίτισσα Ρόμα πάλι με 1-0 στο ντεμπούτο του Μανδά.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News