ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Το ντέρμπι με τους τέσσερις Αυστριακούς!

Η συνολική παρουσία τεσσάρων Αυστριακών στα ρόστερ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν πέρασε απαρατήρητη από ιστοσελίδα της χώρας που έκανε αφιέρωσε στη μάχη των δυο Δικεφάλων.

Δεν είναι και το πλέον σύνηθες να βρεθούν, στα ρόστερ δυο ελληνικών ομάδων, τέσσερις ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Αυστρία. Αυτό συμβαίνει στο ΑΕΚΠΑΟΚ και το Kicker της χώρας δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι ένα απλό παιχνίδι αλλά η αναμέτρηση των δυο πρωτοπόρων, με φόντο την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στην ΑΕΚ βρίσκονται ο τραυματίας Τσίτσαντ Στάνκοβιτς αλλά και ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, που έχει γεννηθεί στη Βιέννη, έχει κροατικό διαβατήριο αλλά έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Αυστρίας.

Στον ΠΑΟΚ βρίσκονται οι Τόμας Μουργκ και Στέφαν Σβαμπ, πουν δεν αποκλείεται μάλιστα να βρεθούν αμφότεροι στο αρχικό σχήμα των «ασπρόμαυρων» στην αναμέτρηση που θα γίνει στην ΟΠΑΠ Αρένα το βράδυ της Κυριακής.

Πριν από δυο εβδομάδες, ο Στέφαν Σβαμπ είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο kicker της Αυστρίας, στην οποία είχε αναφερθεί στη μάχη τίτλου, με τους αυστριακούς να τον ρωτούν για τον ανταγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες και εκείνος να απαντά: «Το ίδιο ήταν και πέρσι, αλλά αποδείχτηκε στα playoffs του πρωταθλήματος ότι θα ήταν μονομαχία της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Φέτος είναι πιο σφιχτά τα πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις ποιος είναι το φαβορί και μπορεί να γίνει πρωταθλητής. Τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο τα τελευταία δύο χρόνια. Παλιότερα ήταν μονομαχία του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, τώρα επέστρεψαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News