Ολυμπιακός: Γιατί ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε τον Μόουζες Ράιτ στο Game 4!

Ο Μπαρτζώκας επέλεξε να μην χρησιμοποιείτε στο Game 4 τον πρωταγωνιστή του προηγούμενου Game απέναντι στη Μπαρτσελόνα, Μόουζες Ράιτ. Τι ώθησε τον τεχνικό των Πειραιωτών σε αυτή την απόφαση;

Ο Ολυμπιακός έπειτα το πολυσυζητημένο Game 3 απέναντι στην Μπαρτσελόνα έβγαλε αντιδράσεη με την ομάδα του Μπαρτζώκα να επικρατεί με το εντυπωσιακό σκορ  92-58 στέλνοντας παιχνίδι σε Game 5 πίσω στην Βαρκελώνη .

Ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού πάντα έχει άσσους στο μανίκι του, αλλά και εκπλήξεις όπως ήταν η απόφαση να αφήσει τον Μόουζες Ράιτ ο οποίος ήταν ίσως ο καλύτερος παίχτης των «ερυθρόλευκων» στο 3ο παιχνίδι. Ωστόσο στο Game 4 δεν έπαιξε καθόλου και ο τεχνικός των Πειραιωτών επέλεξε τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

 

Ο αναλυτής, Αουγκούστας Σουλιάουσκας εξήγησε την αιτία που εκτιμά πως ώθησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα στην απόφαση να μην χρησιμοποιήσει τον Μόουζες Ράιτ στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς με την Μπαρτσελόνα.

Είναι περίεργο, αλλά ταυτόχρονα έχω μια ιδέα και μια θεωρία γιατί το έκανε ο Μπαρτζώκας. Έβλεπες από την αρχή ότι θα “τάιζαν” τον Μουσταφά Φαλ. Αυτός είναι ένας τρόπος να λύσεις το πρόβλημα γιατί οι γκαρντ σου δεν παρήγαγαν στο επίπεδο που ήθελες να παράγουν στα πρώτα τρία παιχνίδια. Ο Φαλ διέλυσε τον Γιαν Βέσελι ή όποιον ήταν απέναντί του», ανέφερε ο Λιθουανός αναλυτής στο «Urbonus» podcast.

Ο Ολυμπιακός παίζει pick and rolls στο μισό γήπεδο και μετά ο Γιαν Βέσελι πρέπει να τρέξει 14 μέτρα για να φτάσει πίσω. Νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο έπαιξε ο Μιλουτίνοφ. Ο Ράιτ έκανε υπέροχο παιχνίδι, αλλά αν προσπαθήσεις να τιμωρήσεις τον αντίπαλο από μέσα, ξέρεις ότι ο Μιλουτίνοφ είναι καλύτερος στο post up, είναι μεγαλύτερη απειλή εκεί», υποστήριξε μιλώντας στην εκπομπή της ιστοσελίδας «Basketnews.com».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News