Αστον Βίλα: Πώς έπαιξε με Μπράιτον ο... συντηρητικός Εμερι πριν από τον Ολυμπιακό

Αλλαγές σε πρόσωπα, σχηματισμό αλλά και στον ρυθμό της ομάδας επέλεξε ο Ουνάι Εμερι στην πασχαλινή ήττα της Αστον Βίλα από την Μπράιτον με 1–0, πριν από την ιστορική ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Η Αστον Βίλα αντιμετώπισε την Μπράιτον για την 36η αγωνιστική της Premier League, στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση των «χωριατών» πριν την ρεβάνς της ήττας με 4-2 από τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του UEFA Conference League.

Ο Ουνάι Έμερι κατέβασε την ενδεκάδα με δυο αλλαγές και μια διαφοροποίηση ενώ αλλαγή υπήρχε και στον σχηματισμό.

Ο Ισπανός προπονητής άλλαξε τον σχηματισμό, από το 4-4-2 με τον Ολυμπιακό σε 4-4-1-1 ενώ στα πρόσωπα ο Έμερι θέλησε να ξεκουράσει τους Κας και Λεγκλέ ενώ μετακίνησε τον Κονσά από το κέντρο στο δεξί άκρο την άμυνας.

Βέβαια τα πλάνα του Βάσκου τεχνικού άλλαξαν στο 26ο λεπτό μετά την αναγκαστική αλλαγή του Ρότζερς. Εκεί είχαμε και το πρώτο βασικό δείγμα του «συντηρητισμού» των «χωριατών» στον σημερινό παιχνίδι. Ο 21χρονος εξτρέμ έδωσε την θέση του στον Μάτι Κας που είναι αμυντικογενής παίκτης.

Παράλληλα, και ο τρόπος που διαχειρίστηκε το παιχνίδι η Αστον Βίλα ήταν αρκετά συντηρητικός. Αυτό αποτυπώνεται και στις θέσεις και τα μέτρα που «έπαιρναν» μεταξύ τους, οι παίκτες του Έμερι, στον αγωνιστικό χώρο που ήταν πιο «μαζεμένοι» με ξεκάθαρο σκοπό να περιοριστούν σε πιο παθητικό ρόλο και να κρατήσουν δυνάμεις.

Οπως βλέπουμε και στα παρακάτω γραφήματα σε παιχνίδια που η Βίλα έκανε το παιχνίδι της οι ποδοσφαιριστές της ήταν αρκετά απλωμένοι στο γήπεδο όπως στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό αλλά και στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την Μπόρνμουθ αλλά και το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Conference League με την Λιλ.

 

Ενώ στο σημερινό (Κυριακή του Πάσχα 5/5) παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον

Εξίσου σημαντικό στατιστικό που δείχνει τον παθητικό ρόλο των «χωριατών» αλλά και την κακή τους ημέρα είναι πως καλύτερος παίκτης της ομάδας στον αγώνα ήταν ο τερματοφύλακας Ρόμπιν Ολσεν.

Οι «γλάροι» πήραν την νίκη στο 87ο λεπτό με το γκολ του Ζοάο Πέρδο, που αν και νικήθηκε από τον Ολσεν σε εκτέλεση πέναλτι πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News