NBA: Οι Τίμπεργουλβς γκρέμισαν τους πρωταθλητές Νάγκετς γυρίζοντας από το -20 και πήγαν στον τελικό της Δύσης

Απίστευτα πράγματα έγιναν στο Ντένβερ στο Game 7 των Τίμπεργουλβς με τους Νάγκετς, με την Μινεσότα να επιστρέφει από το -20 στο δεύτερο μέρος, να παίρνει την νίκη με 98-90 παρά τα όργια των Γιόκιτς-Μάρεϊ και να προκρίνεται στους τελικούς της Δύσης.

Οι Τίμπεργουλβς εκθρόνισαν τους Νάγκετς! Το NBA θα έχει διαφορετικό πρωταθλητή για έκτη σερί χρονιά! Σε ένα μυθικό βράδυ, η Μινεσότα επέστρεψε από το -20 (38-58) της 3ης περιόδου και λύγισε το Ντένβερ μέσα στην έδρα του στο Game 7 με 90-98, παίρνοντας την πρόκριση στους τελικούς της Δύσης, όπου θα αντιμετωπίσει τους Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς και του Καϊρί Ίρβινγκ!

Ήταν μία νίκη που ήρθε μέσα από την ομαδική προσπάθεια για τους Γουλβς, που είχαν συνολικά έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Καρλ-Άντονι Τάουνς και Τζέιντεν ΜακΝτάνιελς είχαν από 23 πόντους για τους νικητές, καλύπτοντας την κακή (επιθετικά) βραδιά του Άντονι Έντουαρντς, που έμεινε στους 16 πόντους με 6/24 σουτ, αλλά είχε ακόμα 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και μόλις 1 λάθος, με τον Ρούντι Γκομπέρ να προσθέτει 13 πόντους.

Για τους Νάγκετς, όλα άρχισαν και τελείωναν με τους Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρεϊ, που πάλευαν μόνοι τους. Ο Μάρεϊ τελείωσε τον αγώνα με 35 πόντους (24 στο πρώτο μέρος), ενώ ο Γιόκιτς ήταν συγκινητικός, με τον τελικό του απολογισμό να είναι 34 πόντοι, 19 ριμπάουντ και 7 ασίστ σε 47 λεπτά συμμετοχής.

Με κανέναν άλλο παίκτη του Ντένβερ όμως να μην έχει πάνω από 7 πόντους, ήταν δύσκολο για τους απερχόμενους πρωταθλητές να πάρουν την νίκη. Ακόμα και αν βρέθηκαν στο +20 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και έπαιζαν στην έδρα τους. Όχι όταν η Μινεσότα θα κατάφερνε μέσα σε 10 λεπτά να μειώσει σε 67-66 στο φινάλε της τρίτης περιόδου και μετά θα έσφιγγε σε τέτοιο βαθμό την άμυνά της, που δεν θα άφηνε κανένα άλλο περιθώριο στους Νάγκετς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News