NBA: Οι Πέισερς «πάτησαν» τους Νικς και και βρέθηκαν στους τελικούς της Ανατολής

Ιστορική εμφάνιση στην επίθεση, οι Πέισερς επικράτησαν με 130-109 των Νικς στο “Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν” στο Game 7 της σειράς και προκρίθηκαν στους τελικούς της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Οι Πέισερς είχαν μπροστά τους μία πρόκληση στο Game 7 κόντρα στους Νικς. Ανταποκρίθηκαν διαλύοντας ένα ρεκόρ του NBA προκειμένου να πάρουν την νίκη με 109-130 και να πάρουν την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής, όπου θα πρέπει τώρα να τα βάλουν με τους Νικς.

Η Ιντιάνα έκανε ένα από τα καλύτερα πρώτα μέρη όλων των εποχών, κλείνοντας τα δύο πρώτα δωδεκάλεπτα σουτάροντας με το μυθικό 76.3% στα σουτ (29/38 σουτ, εκ των οποίων 8/12 τρίποντα), έκλεισε το ματς με το καλύτερο ποσοστό στα σουτ στην ιστορία του NBA στα playoffs με 67.1% (53/79, εκ των οποίων 13/24 τρίποντα) και γενικά έκανε… παρέλαση κόντρα σε μία Νέα Υόρκη που έμοιαζε – και ήταν – εξαντλημένη από τους τραυματισμούς.

Μία Νέα Υόρκη που είδε τον Όου Τζι Ανουνόμπι να αγωνίζεται μόλις 5 λεπτά στην επιστροφή του και στην τρίτη περίοδο έχασε (και) τον ηγέτη της, Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος έσπασε το χέρι του και είδε το υπόλοιπο του ματς από τον πάγκο.

Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον με 26 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Πασκάλ Σιάκαμ και τον Άντριου Νέμπχαρντ να προσθέτουν από 20 πόντους.

Για τους Νικς, ο Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο είχε 39 πόντους με 9/15 τρίποντα, ο Άλεκ Μπερκς 26 πόντους και ο Μπράνσον 17 πόντους (αλλά 6/17 σουτ).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News