Ρεάλ Μαδρίτης: Οι Galacticos νο2 έχουν Κίλιαν Εμπαπέ και δεν έχουν περιθώριο αποτυχίας...

Η Ρεαλ Μαδρίτης και ο Φιορεντίνο Πέρεθ δημιουργούν, με τον Εμπαπέ, του νέους Galacticos, με στόχο να… ξορκίσουν αυτό που συνέβη στους προηγούμενους Galacticos

Επιτέλους έγινε, έπειτα από 6 καλοκαίρια όπου οι φήμες ήθελαν τον Κίλιαν Λοτίν Εμπαπε στην ισπανική πρωτεύουσα για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γάλλος σούπερσταρ ολοκλήρωσε την μεταγραφή στην ομάδα των ονείρων του.

Ο Κίλιαν Εμπαπε έπειτα από 7 χρόνια στο Παρίσι, 300 συμμετοχές και 256 γκολ αποφασίζει να μην ανανεώσει με την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας και βγαίνει από μια «τοξική» σχέση. Πίσω του αφήνει παρακαταθήκη έξι πρωταθλήματα τρία κύπελλα και έναν χαμένο τελικό Champions League το 2020 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Επόμενος προορισμός για τον 26χρονο είναι η Γερμανία όπου  ελπίζει να δώσει στην Γαλλία το 3ο της Euro, προτού προσγειωθεί στην Ισπανία και γίνει και επίσημα ένα από τους «Λος Μπλάνκος», σε μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ωστόσο η Ρεάλ αναμένεται να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα το οποία όλοι ξεχνούν λόγω των μεγάλων ονομάτων τα οποία θα αγωνίζονται στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου…και αυτό είναι το πρόβλημα. Την επόμενη σεζόν η “βασίλισσα” θα έχει στο ρόστερ της τους: Βινίσιους Τζούνιορ, Τζούντ Μπέλινγκχαμ, Ροντρίγκο, Έντρικ, Τσουαμένι, Καμαβίνγκα. Παίχτες που θέλουν να είναι η φίρμα της ομάδας τους και ,ενδεχομένος, να προκαλέσουν προβλήματα στην ομάδα. Άλλωστε πόσες υπερομάδες τα τελευταία χρόνια έχουν γευτεί την επιτυχία.

Παρί Σεν Ζεμεν (2021-2023)

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι μια ομάδα στην οποία είχε παίξει ο Εμπαπέ και φυσικά μιλάμε για την Παρί που από το 2021 μέχρι και το 2023 είχαν υπογράψει τον Λιονέλ Μέσσι, τον Τζιαλουίτζι Ντοναρούμα, τον Σέρχιο Ράμος και τον Τζίνι Γουαϊνάλντουμ, σε μια ομάδα που ήδη περιείχε τα ταλέντα του Νεϊμάρ και Εμπαπέ μεταξύ άλλων.

Το καλοκαίρι του 2021 το μεταγραφικό παράθυρο της Παρί έμοιαζε να είναι βγαλμένο από το Football Manager και οι προσδοκίες για την ομάδα του Παρισίου ήταν πολύ υψηλές. Μπορεί να κατέκτησε δύο συνεχώμενους τίτλους, ωστόσο απέτυχε στον μεγάλο της στόχο καθώς και τις δύο σεζόν απέτυχε να προχωρήσει από τον γύρο των 16, ενώ τρία χρόνια από τότε το μόνα μεγάλα ονόματα τα οποία παρέμειναν στο Parc des Princes να είναι ο Ντοναρούμα και ο Χακίμι, υποδεικνύοντας ότι το project με βασικό γνώμονα την μεταγραφή του Μέσσι να καταλήγει σε  αποτυχία.

Galacticos (2000-2006)

Ο Φιορεντίνο Πέρεθ στην πρώτη του θητεία στην προεδρία της Ρεάλ Μαδρίτης είχε όνειρο να δημιουργήσει τους Galacticos, δηλαδή κάθε χρόνο θα αγόραζε ένα όνομα παγκόσμιας κλάσης, μια νοοτροπία που είχε η “βασίλισσα” την δεκαετία του 60. Λουίς Φίγκο (2000) και Ζινεντίν Ζιντάν (2001), ήταν οι πρώτοι Galacticos οι οποίοι κατάφεραν το 2002 να κατακτήσουν το Champions League, ενώ τις επόμενες σεζόν στο ήδη πλούσιο ρόστερ προστέθηκαν ο Ρονάλντο Ναζάριο (2002), Ντέιβιντ Μπέκαμ (2003), Μάικλ Όουεν (2004), Ρομπίνιο (2005), Σέρχιο Ράμος (2005).

Ο απολογισμός ήταν ένα ευρωπαϊκό, πριν την αγορά συσπείρωση των μεγάλων ονομάτων και δύο ισπανικά πρωταθλήματα. Φτωχό αποτέλεσμα για μια ομάδα με τόσο μεγάλα ονόματα.

Παρόμοιο αποτέλεσμα είχαμε και στην αρχή της δεύτερης θητείας το 2009 προσπάθησε πάλι μέσο μεταγραφών να δημιουργήσει τους επόμενους με την μεγαλύτερη μεταγραφή να είναι ένας Πορτογάλος από το Μάντσεστερ ονόματι Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ στο πάγκο τα ηνία είχε ένας συγκεκριμένος «Special One». Παρά όμως τα μεγάλα ονόματα η επιτυχία άργησε να έρθει καθώς η Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα τα σάρωσε όλα, περιορίζοντας την Ρεάλ στην κατάκτηση μόνο ενός εγχώριου τίτλου. Παρόλα αυτά οι καρποί του Πέρεθ φύτρωσαν 12 χρόνια έπειτα την κατάκτηση του τελευταίου ευρωπαϊκού, όταν το 2014 οι “«ος Μπλάνκος» σήκωσαν το πρώτο από τα 4 Champions League.

Μπορέι οι Galacticos εντός γηπέδων να «απέτυχαν» ωστόσο εκτόξευσαν το brand της Ρεάλ σε αστρονομικό επίπεδο καθώς πέρα από εξαιρετικοί παίχτες ο Πάρεθ υπέγραψε τους πιο εμπορικούς παίχτες. Παράδειγμα ο Μπέκαμ όπου είχε την εικόνα του μοντέλου-σουπερ σταρ και ο Ρονάλντο Ναζάριο , ο οποίος ήταν τι πρόσωπο της ανερχόμενης με φόρα στον τομέα του ποδοσφαίρου Nike. Λίγα χρόνια αργότερα το ίδιο με τον Ρονάλντο, ίσως ο πιο εμπορικός παίχτης στην ιστορία. Όλες αυτές οι μεταγραφές είχαν ως αποτέλεσμα η Ρεάλ Μαδρίτης να γίνει σήμερα η πιο ακριβή ομάδα στο ποδόσφαιρο, καθώς κοστολογείται στο ποσό των 6,06 δισεκατομμυρίων.

Η μεταγραφή του Εμπαπέ δεν διαφέρει πολύ. Αυτή την στιγμή είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο ποδόσφαιρο, αν όχι το μεγαλύτερο, ενώ αυτή η μεταγραφή είχε πολύ κάλυψη από τα media. Όσο απομακρυνόμαστε από την εποχή του Ρονάλντο και του Μέσσι άλλοι παίχτες θα γίνουν τα πρόσωπα του ποδοσφαίρου και μάλιστα η Ρεάλ έχει ήδη δύο από αυτά. Τον Μπέλινγκχαμ που είναι το πρόσωπο της Adidas και τον Εμπαπέ, το πρόσωπο της Nike (μαζί με τον Χάλαντ).

Ο ίδιος ο Εμπαπέ δήλωσε ότι θα δυσκολευτεί την πρώτη χρονιά στην Ισπανία καθώς πρώτη φορά θα παίζει έξω από την χώρα του. Αυτό μόνο ο χρόνος θα το κρίνει, ωστόσο ο Γάλλος πρόκειται να γίνει ο πιο εμπορευματοποιημένος παίχτης για τουλάχιστον την επόμενη επταετία.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News