Μίλτος Τεντόγλου: Στους πέντε υποψήφιους της World Athletics για τον τίτλο του Αθλητή της Χρονιάς

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι υποψήφιος κορυφαίος αθλητής στον πλανήτη για το 2024 με τα τρία χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο κλειστού, Ευρωπαϊκό ανοιχτού και σπουδαίες επιδόσεις όπως το 8,65 μ.

Αυτή την εβδομάδα αρχίζει η διαδικασία ψηφοφορία για τους κορυφαίους στο στίβο το 2024 και θα ολοκληρωθεί στις 20 Οκτωβρίου και ανάμεσα στους πέντε υποψήφιους της World Athletics για τον Αθλητή της Χρονιάς Ανδρών το 2024 στον κόσμο, είναι φυσικά ο Μίλτος Τεντόγλου.

Οι υπόλοιποι στη λίστα είναι ο Μόντο Ντουπλάντις, που σάρωσε στο επί κοντώ, ο Ράιαν Κράουζερ (σφαιροβολία), ο Ίθαν Κάτζμπεργκ (σφυροβολία) και Γο ιορντάν Ντίαζ Φορτούν (τριπλούν).

Οι πέντε υποψήφιοι προέκυψαν από επιτροπή ειδικών της World Athletics και μέσα από την διαδικασία της ψηφοφορίας θα προκύψουν οι δύο φιναλίστ. Τα τελικά αποτελέσματα θα προκύψουν από το συμβούλιο της WA (κατά το 50%), την ψηφοφορία του κοινού, των δημοσιογράφων και των εθνικών ομοσπονδιών.

Η ψηφοφορία για τα αγωνίσματα κονίστρας, θα είναι ανοιχτή για το κοινό στα social media της παγκόσμιας ομοσπονδίας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ανάμεσα και στους τρεις που διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή για το 2024 στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό στο γκαλά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στις 26 Οκτωβρίου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News